Támogatás

2023.08.31. 15:30

Gyorssegélyek kiutalását hagyta jóvá a kormány a crevediai robbanás sérültjeinek és a károsult háztartásoknak

Gyorssegélyek kiutalását hagyta jóvá csütörtöki ülésén a Ciolacu-kabinet a crevediai robbanás sérültjeinek és a károsult családoknak - közölte a kormányszóvivő.

Illusztráció

Agerpres

A kormányülés utáni sajtótájékoztatóján Mihai Constanin elmondta: a külföldre szállított betegeket egy családtagjuk is elkísérheti, aki havi 2000 eurót kap hozzátartozójának kezelése alatt az utazási, étkezési és szállásköltségeinek fedezésére. A hazai kórházak valamelyikébe utalt sérültet elkísérő családtag havi 2000 lejes támogatást kap hozzátartozójának kezelése alatt az utazási, étkezési és szállásköltségeinek fedezésére. Ezen kívül 1500 lejes juttatásban részesülnek a kórházban kezelt, de időközben már kiutalt sérültek - részletezte a szóvivő.
Mihai Constanin tájékoztatása szerint a robbanások károsultjai szintén támogatást kapnak. Ennek összege 10.000 lej a több mint 75 százalékban, 7000 lej az 50-75 százalékban, 4500 lej a 25-50 százalékban és 2500 lej a 25 százaléknál kisebb mértékben megrongálódott lakások vagy háztartások esetében.
A halálos áldozatok hozzátartozói 7500 lejes gyorssegélyben részesülnek - tette hozzá a szóvivő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában