Riasztás

2023.06.22. 14:04

Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el tíz megye folyóira

Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el csütörtökön az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) tíz megye folyóira.

Illusztráció

Agerpres

A hidrológusok szerint csütörtökön éjfélig az előrejelzett csapadék miatt nagy mennyiségű víz árad le a patakokon, lejtőkön és vízfolyásokon, villámárvizek alakulhatnak ki és a vízállás meghaladhatja az elsőfokú készültségi szintet a Nagy-Szamos (Beszterce-Naszód megye), az Aranyos (Fehér és Kolozs megye), az Olt (Hargita, Kovászna és Brassó megye), a Suceava (Suceava megye), a Moldova (Suceava és Neamţ megye), a Beszterce (Suceava, Neamţ és Hargita megye), valamint a Tatros (Hargita, Bákó, Neamţ, Kovászna és Vrancea megye) vízgyűjtő medencéjében. A jelzett jelenségek nagyobb valószínűséggel és intenzitással fordulhatnak elő csütörtökön 16 és 22 óra között Kolozs, Fehér, Suceava, Hargita és Kovászna megyei folyókon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában