Hamis üzenet

2023.05.28. 11:33

IGSU: nem a katasztrófavédelem küldte a sugárzásveszélyre figyelmeztető üzenetet

Forrás: Facebook/IGSU

Agerpres

Elhatárolódott az országos katasztrófavédelmi felügyelőség (IGSU) szombat este attól a hamis üzenettől, amely egy ukrajnai robbanás miatt az ország bizonyos régióit érintő esetleges sugárzásveszélyre figyelmeztet.

Az IGSU Facebook-oldalán közzétett bejegyzés értelmében több polgár is jelezte, hogy üzenetet kaptak a WhatsApp alkalmazáson a megnövekedett radioaktív sugárzás esetén alkalmazandó védelmi intézkedésekről. Az üzenet szerint ezeket az indokolhatja, hogy Oroszország felrobbantott egy raktárt, amelyben a Nagy Britannia által Ukrajnának szállított, szegényített uránt tartalmazó lőszereket tároltak.

"Az IGSU egyértelműen elhatárolódik ezektől az álhíreknek minősülő információktól. Ráadásul az üzenetben feltüntetett e-mail cím sem az intézményé" - nyomatékosították.

Forrás: Facebook/IGSU

A katasztrófavédelem képviselői ugyanakkor felhívást intéztek a lakossághoz, hogy csak hivatalos forrásokból tájékozódjanak, és ellenőrizzék a különféle csatornákon érkező információk valóságtartalmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában