Nyílt levél

2023.05.26. 17:36

A tanárok követeléseinek megoldására irányuló lépések felgyorsítását kéri a miniszterelnöktől a Tanulók Országos Tanácsa

Nyílt levélben kérte pénteken a Tanulók Országos Tanácsa a miniszterelnököt, hogy gyorsítsa fel a tanárok követeléseinek megoldására irányuló intézkedéseket.

Forrás: Facebook/Consiliul Național al Elevilor

Agerpres

Nicolae Ciucához intézett nyílt levelükben a diákok képviselői a tanügyi alkalmazottak követeléseinek mielőbbi teljesítését kérték, rövid távon a tanév lezárása, hosszú távon pedig a minőségi oktatás biztosítása érdekében. Mint írták, ha az új közalkalmazotti bértörvény kidolgozásakor a döntéshozók nem lesznek tekintettel a pedagógusok követeléseire, "nem lehet majd lezártnak tekinteni a sztrájkot, akkor sem, ha újrakezdődik a tanítás". "Reméljük, a kormány megtalálja a megoldást az oktatási ágazat egyensúlyának mielőbbi helyreállítására" - fogalmaztak, hangsúlyozva a tanárok megfelelő anyagi ösztönzésének fontosságát.
A testület képviselői ugyanakkor rámutattak, hogy közelednek az országos vizsgák, és a diákok nem részesültek megfelelő felkészítésben az elmúlt napokban. A minisztérium által megszabott ütemterv szerint a végzős diákoknak jövő héten kell iratkozniuk az érettségi vizsgára, de még nem zárták le a jegyeiket - hívták fel a figyelmet a nyílt levélben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában