Stratégiai partnerség

2023.02.07. 16:44

Oktatási, kutatási, fejlesztési, innovációs stratégiai partnerségi megállapodást kötött a BBTE és az ULBS

Stratégiai partnerségre lépett a Babeş-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) és a nagyszebeni Lucian Blaga Egyetem (ULBS) - jelentette be kedden a BBTE.

Forrás: news.ubbcluj.ro

Agerpres
Az egyetem arról tájékoztat, hogy a stratégiai partnerség közös tevékenységeket tesz lehetővé az oktatás, a kutatás és az innováció területén, valamint a társadalommal való kommunikációban.
'A BBTE és az ULBS kapcsolata különleges. A történelem viharos időszakában (1940-1945) Szeben biztosított menedéket egyetemünknek, később pedig, amikor Szebenben felmerült az igény egyetem fejlesztésére, a BBTE támogatta' - idézi a BBTE közleménye Daniel David rektort.
A kolozsvári székhelyű felsőoktatási intézmény vezetője kifejti, az ULBS jelenleg az ország egyik referenciaegyeteme, jelentős nemzetközi láthatósággal, így mindkét fél számára előnyös lesz az újonnan létrejött partneri-stratégiai kapcsolat. 'A múlt és a jelen is indokolja egy ilyen típusú kapcsolat kialakítását a nagyszebeni egyetemmel' - jelentette ki a BBTE rektora.
A nagyszebeni Lucian Blaga Egyetem rektora, Sorin Radu rámutatott, a BBTE-vel kötött stratégiai partnerség a közös projektek megvalósulásához, a romániai felsőoktatás színvonalának növekedéshez, a kutatási, fejlesztési, innovációs projektekre megvalósításához szolgáltat keretet.
'Úgy véljük, hogy minden intézményfejlesztés alapja az együttműködés, és ennek a stratégiai megállapodásnak az a szerepe, hogy az ULBS és a BBTE jövőbeni közös tevékenységeivel emelje a két egyetemen folyó oktatás és kutatás színvonalát, és finomhangolja a kapcsolatot azokkal a közösségekkel, amelyeknek az egyetemek szerves részét képezik' - idézi a közlemény a nagyszebeni intézmény rektorát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában