Finanszírozás

2023.02.07. 16:14

Câciu: Egy több mint egymilliárd eurós finanszírozási programon dolgozunk a romániai élelmiszer-feldolgozók támogatására

Forrás: gov.ro

Agerpres

A romániai hatóságok egy több mint egymilliárd eurós finanszírozási programon dolgoznak a romániai termelők, különösen az élelmiszer-feldolgozók támogatására - mondta kedden Adrian Câciu pénzügyminiszter.
"Jelenleg egy több mint egymilliárd eurós finanszírozási programon dolgozunk, hogy támogassuk a romániai termelőket, különösen az élelmiszer-feldolgozói szektort - a sertéshústól a csirkehúsig és a tejfeldolgozásig -, hogy csökkenjenek a romániai termelők költségei' - mondta Adrian Câciu egy sertéstenyésztéssel kapcsolatos konferencián.
A pénzügyminiszter biztosította hallgatóságát, hogy a sertéságazat továbbra is számíthat a román állami és az európai finanszírozásra különböző programok révén, a jelenlegi kormányzati intézkedéseket új, a belső piaci igényekhez jobban alkalmazkodó támogatási kezdeményezésekkel egészítik ki.
A miniszter ugyanakkor arra biztatta az érintetteket, hogy ne hagyják ki azokat a finanszírozási lehetőségeket, amelyekkel élni lehet a jelenlegi helyzetben.
A konferencián felmerült, hogy jogi és pénzügyi megoldásokat kell találni a romániai sertéságazat kibővítésére, hogy a hazai termelés képes legyen a belső piaci igények kielégítésére, és Románia ne legyen rákényszerülve arra, hogy évente több százmillió euró értékben importáljon sertéshúst.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában