Időjárás

2023.01.27. 08:48

Havazásra, hóviharokra figyelmeztető sárga riasztást adtak ki 25 megyére

Szombat estig érvényes, havazásra, megélénkülő szélre és hóviharokra figyelmeztető sárga riasztást adtak ki 25 megyére és a fővárosra.

Forrás: Shutterstock

Agerpres

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) előrejelzése szerint pénteken 10 órától szombat este 10 óráig Dobrudzsában, Munténiában, a Déli-Kárpátokban és helyenként a Keleti-Kárpátokban, valamint Moldva déli részén jelentős mennyiségű, négyzetméterenként 25-40 liter csapadékra is számítani lehet.

 

A sárga riasztás Tulcea, Konstanca, Galac, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Neamţ, Bákó, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Kovászna, Brassó, Szeben, Fehér, Hunyad, Krassó-Szörény, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Giurgiu, Ilfov megyére és Bukarestre érvényes. A jelzett térségekben esőre, havas esőre, havazásra kell számítani, sok helyen megélénkül a szél.

A Déli- és a Keleti-Kárpátokban folytatódik a havazás, jelentős friss hóréteg képződik, és 50-70 km/órás széllökésekre is számítani lehet, ami miatt csökken a látótávolság.

Erdélyben és Moldvában jégképződésre figyelmeztetnek a szakemberek.

Ugyanakkor az ország déli részére sárga árvízriasztást adtak ki, ez öt folyó vízgyűjtő medencéjére és a dobrudzsai folyókra érvényes. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában