Figyelem!

2023.01.30. 17:17

A román médiumok vizuális arculatát másoló álhírekre figyelmeztet a kiberbiztonsági igazgatóság

Agerpres

A román médiumok vizuális arculatát másoló álhírekre figyelmeztetett hétfőn a Facebook-oldalán az Országos Kiberbiztonsági Igazgatóság.
Az intézmény bejegyzése szerint a gyors meggazdagodás lehetőségével kecsegtető hírekre kattintó potenciális áldozataikat a csalók adathalász oldalakra irányítják át, olyan klónoldalakra, amelyek román vállalatok vagy akár médiaintézmények hivatalos oldalaihoz hasonlítanak.
A kiberbűnözők először személyes adatokat - keresztnevet, vezetéknevet, e-mail címet és telefonszámot - kérnek a hiszékeny felhasználóktól, majd e-mailben vagy telefonon keresik meg őket hamis befektetési ajánlatokkal. Ezzel az utolsó lépéssel megpróbálják ellopni a kártyaadataikat, vagy rávenni őket arra, hogy utaljanak át egy összeget a bankszámlájukról.
Az igazgatóság kiberbiztonsági szakértői ezért a következőket javasolják a felhasználóknak: olvassák el figyelmesen az online tartalmakat; mindig ellenőrizzék az információ forrását, a meglátogatott weboldalak címét, mielőtt cselekednének; ne kattintsanak a kéretlen üzenetekben található linkekre a megbízhatóságuk előzetes ellenőrzése nélkül; óvakodjanak azoktól a hívásoktól vagy üzenetektől, amelyek adataik megadására, bizonyos szolgáltatásokra való feliratkozásra vagy új számlák megnyitására kérik őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában