Választások összevonása

2023.01.31. 08:42

A PNL-szóvivő: Elegendő érv szól mellette ahhoz, hogy támogassunk egy ilyen kezdeményezést

Elegendő érv szól a jövőre esedékes helyhatósági és parlamenti választások összevonása mellett - jelentette ki hétfő este a Nemzeti Liberális Párt (PNL) sajtószóvivője.

Forrás: b1tv.ro

Agerpres

Ionuţ Stroe a PNL parlamenti frakcióinak ülése után újságírói kérdésre válaszolva rámutatott, meglátásuk szerint elegendő érv szól a választások összevonása mellett ahhoz, hogy a párt támogasson egy erre irányuló kezdeményezést, előbb azonban meg kell vitatni a témát a koalícióban. Ezért korainak tartja részletekbe menően tárgyalni erről mindaddig, amíg megegyezés születik a koalíciós pártok között.
Az alkotmánybíróság egy korábbi döntése kapcsán, amellyel a testület alaptörvénybe ütközőnek ítélte a két választás összevonását, Stroe leszögezte, tudomása szerint a választások összevonását előíró tervezetet találták alkotmányellenesnek. "A pártok alkotmányjogászai ezúttal minden bizonnyal megpróbálják majd elkerülni azt a problémát, amelyet annak idején jelzett az alkotmánybíróság" - nyomatékosította a liberálisok szóvivője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában