Románia

2022.01.14. 15:39

FRISSÍTVE l Cîmpeanu: Eddig 460 ezer tanuló kapta meg a koronavírus elleni oltást

Forrás: gov.ro

Agerpres

 

A középiskolai diákok elképzelhetően maguk fogják pedagógusok jelenlétében elvégezni az iskolákban a saját koronavírustesztjüket - számolt be pénteki sajtótájékoztatóján az oktatási miniszter.

Sorin Cîmpeanu elmondta, a szűréshez használt nyáltesztek várhatóan két-három héten jutnak el az iskolákba. Emlékeztetett arra, hogy leszállításuk azért szakadt félbe, mert egy az egyik pályázó cég megtámadta a bíróságon a közbeszerzési eljárás eredményét. Emiatt a múlt héten a szükségleteknek csak a tíz százalékát, 1,5 millió tesztet osztották szét a középiskoláknak.

A tárcavezető elmondta, a minisztérium azt tervezi, hogy legalább a nagyobb gyerekek, azaz a középiskolás diákok maguk végezzék el a saját nyáltesztjüket. Az eljárást tanárok felügyelnék, akiknek mindössze az lesz a feladatuk, hogy nyilvántartásba vegyék a szűrés eredményét.

Cîmpeanu emlékeztetett arra, hogy a diákok iskolai tesztelése nem kötelező. 'Nem tiltjuk ki az iskolákból azok

*

A tanügyi alkalmazottak több mint 70 százaléka be van oltva koronavírus ellen, a diákok közül pedig mintegy 460 ezren kapták meg eddig a vakcinát - számolt be pénteki sajtótájékoztatóján az oktatási miniszter.

Sorin Cîmpeanu elmondta, a hétfői adatok szerint 2838 tanintézet személyzeték az átoltottsága 100 százalékos. Ezekből a számokból pedig azt a következtetést vonta le, hogy a tanügyi alkalmazottakban és a diákokban az országos átlagnál jobban tudatosult az oltás fontossága. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában