Koalíció

2021.11.03. 10:59

Vîlceanu: Az USR-vel való koalícióra lépésnek 240 támogató szavazata van

Fotó: romaniatv.net

A liberálisok abban érdekeltek, hogy a pártnak jó és méltányos képviselete legyen a leendő kormány struktúrájában, jelentette ki szerdán Dan Vîlceanu, a PNL főtitkára, rámutatva ugyanakkor, hogy az USR-vel való koalícióra lépésnek legalább 240 támogató szavazata lenne a parlamentben.

„Elsősorban azt akarjuk, hogy lezárjuk a válságot és teljes jogkörű kormánya legyen az országnak. Nem a televízióban folytatjuk a tárgyalásokat” – szögezte le Vîlceanu a Nemzeti Liberális Párt székhelyén.

A sajtó képviselőinek arra a felvetésére, miszerint a parlamentben nem támogatnák elegen a Mentsétek meg Romániát Szövetséggel (USR) alakítandó koalíciót, a liberális politikus azt válaszolta, hogy legalább 240 támogató szavazata lenne ennek a variánsnak.

„Hallottam én is ezt az álláspontot. (...) Azonban a matematika az matematika. Legalább 240 voks van az USR-s variáns támogatására” – mondta Dan Vîlceanu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában