Módosítás

2021.11.11. 16:24

Dan Vîlceanu: A PNL nem ért egyet az országos helyreállítási terv módosításával

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) nem támogatja a Szociáldemokrata Pártnak (PSD) az országos helyreállítási terv (PNRR) módosítására vonatkozó javaslatát – jelentette ki csütörtökön Dan Vîlceanu.

A PNL főtitkári tisztségét is betöltő ügyvivő pénzügyminiszter a bukaresti Băneasa repülőtér felújítási munkálatainak átadásakor újságíróknak elmondta, a PNRR-t már jóváhagyta az EU Tanácsa, és kétli, hogy utólag lehet módosítani rajta. Tájékoztatása szerint a PSD csak bizonyos összegeket szeretne átcsoportosítani az országos helyreállítási terven belül. „Majd meglátjuk, hogy ez lehetséges-e” – jegyezte meg.

Dan Vîlceanu hangsúlyozta, a PNRR-be foglalt reformok módosítása fel sem merült a szociáldemokratákkal folytatott tárgyalásokon.

A PSD elnöke, Marcel Ciolacu az egyik hírtelevíziónak nyilatkozva a hét elején kijelentette: pártjának szándékában van megkeresni az Európai Bizottságot azzal a kéréssel, hogy tárgyalják újra az országos helyreállítási terv bizonyos fejezeteit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában