Felkérés

2021.09.14. 12:31

Moşteanu: Arra számítottam, hogy összehívják a plénumot

Fotó: digi24.ro

Az USR PLUS képviselőházi frakcióvezetője, Ionuţ Moşteanu kedden felkérte írásban a parlament házelnökeit, hívják össze az együttes plénum ülését a bizalmatlansági indítvány megvitatására.

A politikus elmondta, hogy kérését az alkotmány 113. cikkelyére alapozta, amely szerint a bizalmatlansági indítványt a két ház együttes ülésén való bemutatásának időpontjától számított három nap eltelte után kell megvitatni. Az indítvány szövegét múlt csütörtökön olvasták fel a parlamentben.

„Felolvasása óta a bizalmatlansági indítvány a célegyenesbe került, meg kell vitatni és szavazásra kell bocsátani. Nem értem, hogy ezt miért halogatják. Arra számítottam, hogy a házelnökök összehívják az együttes plénumot, ahogy ezt megtették a múlt héten, az indítvány felolvasásakor. Valami történhetett közben, mert lelassult a folyamat. Ezért küldtem el írásban kérésemet Ludovic Orban képviselőházi és Anca Dragu szenátusi elnöknek” – magyarázta Ionuţ Moşteanu.

Az USR PLUS frakcióvezetője szerint kedden várhatóan nem tartják meg a két ház együttes ülését, mert Ludovic Orban nincs a fővárosban, és a hatáskörét az egyik liberális képviselőházi alelnökre ruházta át.

„Csupán az aláírói, azaz az USR PLUS és az AUR ragaszkodnak a bizalmatlansági indítvány megvitatásához. A PSD és a PNL továbbra is testületileg Florin Cîţu mellé állt ebben a törvénytelen módon lassan már két hete elhúzódó ügyben” – tette hozzá a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában