Koronavírus

2020.11.19. 13:33

Rafila: Könnyen előfordulhat, hogy február-márciusban megjelenik a harmadik hullám

Nagyon könnyen előfordulhat, hogy február-márciusban megjelenik a koronavírus-járvány harmadik hulláma – jelentette ki csütörtökön Marosvásárhelyen Alexandru Rafila, a Román Mikrobiológiai Társaság elnöke.

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, participa la lansarea campaniei de conştientizare cu privire la importanţa testării HIV în depistarea precoce şi facilitarea accesului pacienţilor la tratament adecvat şi eficient 'Eşti negatHIV? Testează-te şi fii sigur!', desfăşurată de către Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) în parteneriat cu Institutul Naţional de Boli Infecţioase 'Prof. Dr. Matei Balş', în București, miercuri 8 noiembrie 2017. Inquam Photos / George Călin

Fotó: George Calin

A parlamenti választásokon a Szociáldemokrata Párt (PSD) listáján induló professzor hozzátette: hogy mennyire lesz erős ez a hullám, az a közegészségügyi intézkedésektől és az egyéni védekezés szintjétől függ. Meglátása szerint Románia lakosságának mintegy 90 százaléka még nem esett át a fertőzésen, ezért a „fogadóközeg mérete nagyon nagy”.

Kifejtette: a légúti betegségek ismérve, hogy „hullámokban” terjednek. A tavaszi hullámot egy sokkal nagyobb őszi követte, amelyre azonban az egészségügyi rendszerek már sokkal jobban felkészültek. Nagyon valószínűnek tartja, hogy február-márciusban megjelenjen egy harmadik hullám, amelynek amplitúdóját még nem lehet felmérni, de az megállapítható, hogy mérete nagymértékben függ a hatósági intézkedésektől és a társadalom hozzáállásától.

Borítóképünkön: Alexandru Rafila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában