Oktatási minisztérium

2020.09.04. 09:16

Zöldszámokat létesítettek az új tanévvel kapcsolatos információszerzés megkönnyítése érdekében

Két zöldszámot létesített az oktatási minisztérium az új tanévvel kapcsolatos információszerzés könnyítése érdekében.

10 June 2020, Hessen, Wiesbaden: Pupils sit at a distance from each other in the classroom with their teacher Sylke Wassmann at Robert Schumann Primary School, as Hesse's elementary schools will start again on 22 June with joint attendance lessons for all children. Photo: Arne Dedert/dpa

Fotó: Illusztráció

A 0800672031-es zöldszámon az oktatási tevékenység újrakezdéséről és annak körülményeiről kérhetnek tájékoztatást a tanulók, egyetemisták és szülők, míg a 0800672032-es zöldszámon az oktatási intézmények, valamint a helyi hatóságok képviselői érdeklődhetnek a 2020/144-es sürgősségi kormányrendelet alapján lehívható uniós alapokhoz való hozzáférésről – derül ki a szaktárca pénteki közleményéből.

A minisztérium hangsúlyozza, a sürgősségi rendelet olyan iskolai használatú, internet-hozzáféréssel rendelkező táblagépek és az online oktatást elősegítő egyéb eszközök, valamint egészségügyi védőeszközök és fertőtlenítőszerek beszerzését szabályozza, amelyek költségeit uniós alapokból lehet fedezni.

Mindkét zöldszám hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között hívható.

A közlemény ugyanakkor emlékeztet, hogy a szaktárca nemrég indította el az educatiacontinua.edu.ro honlapot, amelyen megtalálható az oktatási minisztérium által az új tanévvel kapcsolatban kiadott valamennyi rendelkezés, szabályzat, útmutató és egyéb dokumentum.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában