Voks 24

2024.04.03. 18:46

Szentkirályi Alexandra: legyen vége a felelőtlen gazdálkodásnak Budapesten! (videó)

Csőd szélén a főváros, 100 milliárdok elherdálva, állampapírok kiárusítva, az önkormányzati cégek eladósítva - jellemezte Budapest pénzügyi helyzetét Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szerdai Facebook-videójában, amelyben kijelentette: legyen vége a felelőtlen gazdálkodásnak, változást Budapesten!

MW

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő beszédet mond az Év Családbarát Emlékhelye Díj átadásán a budapesti Főőrség étteremben 2023. november 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

A politikus azzal a - Karácsony Gergely főpolgármesterhez intézett - kérdéssel indította videóját, hogy hol van a pénz? Ugyanis 2010-ben 250 milliárd forintos adóssággal vették át a fővárost, 2019-ben pedig 200 milliárd forintos tartalékkal adták át - mondta. 

A videóban egy korábbi műsorrészlet is látható, amelyben Karácsony Gergely úgy fogalmazott: "a város pénzügyi helyzete (...) a béka segge alatt van". 

Szentkirályi Alexandra kijelentette: 

a főváros fő pénzügyi bevétele, az iparűzési adó öt év alatt 164 milliárd forintról 303 milliárdra nőtt. 

Hogy lehet az, hogy a nemzet fővárosa a növekvő bevételek mellett a csőd szélén tántorog? 

Mégis hova tűnt 2019 óta körülbelül 1000 milliárd forintos iparűzésiadó-bevétel?

 - tette fel a kérdéseket a kormánypárti politikus, majd úgy fogalmazott: "Gyurcsány embereinek a zsebébe."
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában