Diplomácia

2024.04.16. 10:30

Orbán Viktor: a magyar–német kapcsolatok előremutató elemeire kell összpontosítani

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Reiner Haseloffot, a németországi Szász-Anhalt tartomány miniszterelnökét, akivel az illegális migrációról, valamint a gazdasági és az oktatási együttműködésről is tárgyaltak – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Reiner Haseloffot, a németországi Szász-Anhalt tartomány miniszterelnökét (b) a Karmelita kolostorban 2024. április 16-án

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

Orbán Viktor a tárgyaláson kifejtette: nagyra értékeljük a tartományi kormányfő elkötelezettségét a magyar–német kétoldalú kapcsolatok fejlesztése iránt, őszinte partnerségét és józan álláspontját a politikai, ideológiai vitákban. 

Ma már tárgyalópartnereink is elismerik, hogy az idő a magyar álláspontot igazolta, például az illegális migráció elleni fellépés terén.

Elhangzott: Németország Magyarország fontos szövetségese, gazdasági és stratégiai partnere; ezért együttműködésünk előremutató elemeire, így a védelempolitikára, a kereskedelemre, az innovációra és a nemzetközi fejlesztésre kell koncentrálnunk, még akkor is, ha a magyar és a német kormány egyes politikai kérdésekben eltérő álláspontot képvisel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában