Korrupciógyanú

2024.02.03. 09:44

Újabb fordulat: az LMP támogatja a hídpénzbotrány kivizsgálását

A Magyar Nemzet kérdéseket küldött a pártoknak, arra volt kíváncsi, hogy a baloldali politikai szereplők szerint szükség lehet-e a vizsgálatra. Eddig egyedül az LMP küldött választ lapnak.

MW

Illusztráció

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

A párt kiemelte, hogy a korrupció minden formáját elítélik, 

ezért számunkra egyértelmű, hogy amennyiben annak gyanúja bármely szereplő oldaláról felmerül, akkor a jogi eljárásoknak helye van.

Az MSZP, a DK, a Momentum és a Párbeszéd, vagyis a Karácsony Gergelyt támogató pártok ellenben hetek óta mélyen hallgat az ügyről, de a főpolgármesternek ez egyre kevésbé jelenthet menekülőutat – írja a Magyar Nemzet.

Az ellenzék látványosan kettészakadt, az LMP ugyanis immár a harmadik ellenzéki párt, amely szeretne tisztán látni a hídpénzbotrány ügyében. 

Érdemes felidézni, hogy a Jobbik már korábban jelezte: fontosnak tartja annak tisztázását, hogy a híd felújítása Karácsony Gergely főpolgármestersége idején miért drágult meg ötmilliárd forinttal. Brenner Koloman, a Jobbik főpolgármester-jelöltje korrupciógyanút emlegetve azt javasolta, hogy a főváros állítson fel vizsgálóbizottságot az ügyben. 

Karácsony egy másik kihívója, a Mi Hazánk képviseletében induló Grundtner András a Hír TV stúdiójában fejtette ki: 

olyan befolyásos politikai szereplők lehetnek érintettek, hogy igenis helye van a vizsgálóbizottság felállításának, amit mozgalma támogatni is fog.

Az ellenzéki csatározások szempontjából mellékes, de összességében nem, hogy a Fidesz szintén szorgalmazza a kételyekre okot adó körülmények tisztázását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában