Terrorizmus

2021.10.09. 10:07

Többen megsebesültek dróntámadásban egy szaúdi reptér ellen

Tíz ember megsebesült egy robbanóanyaggal megpakolt drón támadásában, amelynek célpontja a szaúdi Kízán város repülőtere volt – közölte a jemeni katonai konfliktusban részt vevő, szaúdiak vezette katonai koalíció.

A sebesültek közül hatan szaúdiak, hárman bangladesiek és egy szudáni állampolgár. A dróntámadás péntek este történt, a robbanás következtében betörtek az Abdullah király nevét viselő repülőtér termináljának ablakai.

A szaúdi légvédelem szombat reggel megsemmisített még egy, ugyancsak robbanóanyaggal megpakolt drónt, amellyel támadást akartak végrehajtani a kízáni reptér ellen.

A két incidens nem zavarta meg a reptéri forgalmat az ország délnyugati részén, a jemeni határnál fekvő város repülőterén.

A támadás elkövetését egyelőre senki sem vállalta magára, de a jemeni húszi lázadók rendszeresen hajtanak végre drón- és rakétatámadásokat szaúdi célpontok ellen.

Jemenben hét éve dúl polgárháború. Az Irán által támogatott húszik elüldözték a nemzetközileg elismert kormányt, amely Szaúd-Arábiába menekült. Rijád szövetségeseivel 2015-ben avatkozott be katonailag a konfliktusba. A fegyveres összetűzésekben több tízezren haltak meg, és négymillióan hagyták el az otthonukat. A harcok miatt az országban élők nagy részét éhínség fenyegeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában