Tenisz

2023.10.16. 09:31

Marozsán Fábián a 65. helyre lépett előre a világranglistán

Marozsán Fábián a karriercsúcsot jelentő 65. helyen áll a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

Marozsán Fábián a 65. helyen áll a férfi teniszezők világranglistáján

Forrás: MTI

Fotó: Andy Wong

A 24 éves magyar játékos a múlt héten a negyeddöntőig menetelt a sanghaji tornán – amelyet aztán legyőzője, a lengyel Hubert Hurkacz nyert meg –, s ezzel 26 helyet javított korábbi pozícióján. Marozsán a héten Antwerpenben indul, kedden játssza majd első mérkőzését, az ellenfele az ATP-rangsorban 69. perui Juan Pablo Varillas lesz.

A másik top 100-as magyar, Fucsovics Márton is javított, mégpedig öt helyet, így jelenleg az 52. Ő ezen a héten Stockholmban szerepel, az első fordulóban a francia Gael Monfilsszel (140.) csap majd össze. A világranglistát változatlanul a szerbek sztárja, Novak Djokovic vezeti.
A nőknél továbbra sincs magyar az első száz között. Bondár Anna 12 helyet rontva a 116., Udvardy Panna egyet előrelépve a 123., Gálfi Dalma hét helyet visszacsúszva a 156., Babos Tímea pedig maradt 181. a WTA honlapja szerint. Az élen a fehérorosz Arina Szabalenka áll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában