Energia

2022.08.29. 19:30

Elon Musk: egyelőre szükség van a földgázra és a kőolajra

A milliárdos Tesla-vezér arról is beszélt egy konferencián, hogy aggasztja a születések alacsony száma.

Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója a New York-i Metropolitan Mûvészeti Múzeum Ruhaintézetének jótékonysági gálaestjén 2022. május 2-án

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Justin Lane

A világnak egyelőre szüksége van a kőolajra és földgázra, de fejleszteni kell a fenntartható energiaforrások kihasználását – mondta Elon Musk dél-afrikai származású amerikai üzletember hétfőn egy norvégiai konferencián.

A milliárdos Tesla-vezér szerint rövid távon nem lehet lemondani a fosszilis energiahordozókról, különben „összeomlik a civilizáció”.

„Az egyik legnagyobb kihívás, amellyel a világ valaha is szembenézett, az áttérés a fenntartható energiára  és a fenntartható gazdaságra”, amely szerinte „néhány évtizedet” vesz majd igénybe.

Kitért arra is, amiről a közelmúltban a Twitteren is írt, miszerint aggasztja a születések alacsony száma.

Az egyik kevésbé nyilvánvaló dolog, ami miatt aggódom, az a születések száma. Úgy gondolom, hogy fontos, hogy az emberek gyermekeket vállaljanak a civilizáció fenntartásához, hogy ne fogyjunk el

– tette hozzá.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!