Bulvár-celeb

2024.06.10. 05:02

Nincs több remény: megtalálták az eltűnt sztár holttestét

Holtan találták Michael Mosley neves brit médiaszemélyiséget Görögországban.

MW

Fotó: MTI/AP/Antonisz Misztiloglu

Holtan találták Michael Mosley neves brit médiaszemélyiséget, aki néhány napja tűnt el egy görög nyaralóközpontból.

Mosley, aki orvos volt, feleségével üdült a görögországi Szümi szigetén, és szerdán, rekkenő hőségben túrázni indult a sziget belső hegyvidéki területeire, ahonnan azonban nem tért vissza.

Felesége riasztotta a helyi hatóságokat, és bejelentése nyomán nagyszabású keresés indult, amelyben a görög parti őrség is részt vett helikopterekkel és drónokkal.

Vasárnap a keresőalakulatok találtak egy holttestet a sziget északkeleti térségében, nem messze a tengerparttól. Jóllehet a hivatalos azonosítási eljárás még nem zajlott le, egyöntetű brit médiabeszámolók szerint a görög hatóságok megerősítették, hogy Michael Mosley a kopár hegyi területen megtalált elhunyt.

A 67 éves Mosley az egyik legismertebb és legnépszerűbb ismeretterjesztő médiaszemélyiség volt Nagy-Britanniában. Rendszeres műsorai voltak a BBC és a Channel 4 közszolgálati televízióban, brit lapokban közölt orvosilag kidolgozott életmód- és egészségügyi tanácsokat tartalmazó írásokat. 

Szószólója volt az úgynevezett 5:2-es étrendnek, amelynek a lényege az, hogy a hét két napján igen korlátozott kalóriabevitellel – gyakorlatilag böjtöléssel – kell megszabadulni a testsúlyfeleslegtől.

Brit médiabeszámolók szerint a szigeten 40-42 fokos hőség volt, amikor Mosley túrázni indult az árnyékot nyújtó fák nélküli, gyakorlatilag teljesen kopár hegyvidéki térségben.

Borítókép: Tűzoltók a görögországi Szümi szigetén 2024. június 9-én, miután holtan találták Michael Mosley neves brit médiaszemélyiséget

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában