Járványügy

2021.10.15. 13:00

A járványügyi intézkedések betartására int a DSP

Fotó: Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

A járványvédelmi szabályok betartására int a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP). Az október 13-i adatok szerint Bihar megyében 58 településen haladja meg a fertőzöttségi arány a három ezreléket, ezért a DSP emlékeztet: a járvány megfékezésére hozott intézkedések betartása életeket menthet, illetve sok fizikai szenvedést előzhet meg. Az igazgatóság felhívja a közintézmények és magánvállalatok vezetőinek figyelmét arra, hogy ügyeljenek a járványvédelmi szabályok betartására, mind az alkalmazottak, mind az ügyfelek tekintetében. Ilyen óvintézkedések a szájat és orrot eltakaró védőmaszk használata, távolságtartás, rendszeres szellőztetés, a munkaterületek fertőtlenítése.

A személyszállítással foglalkozó vállalatoknak ismertetniük kell az alkalmazottakkal, illetve az utasokkal a járványvédelmi szabályokat, különösképpen a védőmaszk helyes használatát, ugyanakkor fertőtleníteniük kell a járműveket és a forgalmas megállókat. A védőoltás, amelyet a törvényekben előírt járványvédelmi szabályok egészítenek ki, alapvető szereppel bír a járvány megfékezésében – emlékeztetnek a közegészségügyi igazgatóság közleményében, hozzátéve: minél kisebb az elmúlt két hétben jegyzett fertőzöttségi arány, annál kevesebb korlátozást vezetnek be az adott településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!