Labdarúgás

2024.07.08. 17:51

Parkolópályára tették Prekletet

Miután az elmúlt két hétben a Bodola Gyula Stadionban edzettek, múlt vasárnap a felkészülés második szakaszába léptek a Nagyváradi Bihar FC labdarúgói.

Forrás: Alex Covaci

Jósa Attila 

Miután az elmúlt két hétben a Bodola Gyula Stadionban edzettek, múlt vasárnap a felkészülés második szakaszába léptek a Nagyváradi Bihar FC labdarúgói. A csapat egy héten át Balmazújvárosban fog edzőtáborozni, az összetartásra 24 játékos utazott el. Új játékosok is csatlakoztak a kerethez, szombat este megérkezett Nagyváradra a 23 éves, 182 centiméter magas Deniz Giafer, aki a Bukaresti Dinamóban 67 mérkőzésen lépett pályára a Szuperligában, illetve a másodosztályban. Giafer számára nem lesz ismeretlen a váradi stadion, az őszi idényben ő is a pályán volt a Bihar FC – Dinamo mérkőzésen, amely 1–1-re végződött a Román Kupában. 

Kapusposzton is egy új névvel ismerkedhetnek meg a szurkolók, a 31 éves, 185 centis Rodrigo Garcia Accinelli olasz állampolgárságú argentin portás tavaly a Beroe Stara Zagora csapatában játszott a bolgár élvonalban 21 mérkőzésen, összesen 1779 percet. Rodrigo a bolgár klubnál Gustavo Aragolazával, a Bihar FC jelenlegi technikai igazgatójával dolgozott együtt, a váradiak pedig kényszerhelyzetben voltak a leigazolásával kapcsolatban, mivel a tavaly remekelő, Kolozsvári CFR-től kölcsönbe érkezett 19 éves Mihai Pînzariu jövőjéről nem tudott megállapodni a két klub, így a fiatal játékos visszatér a Gépész utcába. 

A Gustavo Aragolaza technikai igazgató által vezetett utazó keretben a következő játékosok szerepelnek: Rodrigo Accinelli, Radu Bob és Valentin Mărgărit – kapusok; Andrei Gal, Alex Băican, Alexandru Popa, Călin Jurj, Denis Cociuba, Ionuţ Ban, Loren Ioviţă, Ricardo Farcaş, Ioan Filip, Vadim Calugher, George Cherman, Răzvan Gunie, David Sala, Adelin Nica, Andrei Moga, Luca Tincău, Ioan Hora, Andrei Gîdea, Sergiu Jurj és Albert Stahl – mezőnyjátékosok.

A Bihar FC csütörtökön a Monostorpályi SE ellen vívja a nyár első felkészülési mérkőzését, 18.30 órától. 

Hová tűnt Preklet Csaba? 

Nem utazott el az edzőtáborba Florin Chitaş, Sergiu Ciocan és Andreas Chiriţoiu, akik kisebb sérülésekkel bajlódnak, de a névsort böngészve feltűnhet a magyarországi légiós, Preklet Csaba hiánya is. A belső védő télen érkezett a csapathoz, és villámgyorsan beilleszkedett, a tavaszi menetelés során igazi vezéregyénisége volt a védelemnek, az osztályozó döntőjében pedig fontos gólt is szerzett, miután a győrödi odavágón tizenegyest harcolt ki. 

A klub semmilyen tájékoztatást nem adott azzal kapcsolatban, miért nem utazott el a hátvéd az edzőtáborba. Hétfőn délben telefonon sikerült elérnünk Preklet Csabát, aki elmondta, bár szerződése a feljutás után automatikusan meghosszabbodott egy évvel, elképzelhető, hogy nem Váradon folytatja a pályafutását. 

„Vasárnap indult a csapat az edzőtáborba, de engem nem vittek magukkal, az okát sem tudom, hogy miért, nem indokolták meg. Itt vagyok, edzek, nem vagyok sérült, szeretnék segíteni a csapatnak” – nyilatkozta a Bihari Naplónak Preklet. A kilátásaival kapcsolatban nem volt optimista a 33 éves játékos, aki a héten a tavalyi kapusedzővel, Vlad Gheţével készül, miközben a társai Magyarországon edzőtáboroznak. „A labdarúgás az életem, nagyon megszerettem Váradot és itt terveztem a jövőmet. Letettem a névjegyemet a nagyváradi fociban, szerződésem van a Bihar FC-vel, ez a munkahelyem, azt szeretném, hogy ami nekem jár, azt fizessék ki, megdolgoztam érte.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában