Sport

2024.05.28. 18:22

Elmaradt a csíkszeredai bravúr, a Dinamo nyerte az osztályozót

Mindkét szuperligás együttes, a Bukaresti Dinamo és a Botosán FC is megnyerte az oda-visszavágós osztályozóját, előbbi az FK Csíkszeredát, míg utóbbi a Mioveni SK-t fektette két vállra.

Fotó: Pinti Attila

Szakács Dávid 

A korábbi évekhez hasonlóan a Szuperliga 13. és 14. helyezettje osztályozót játszott a II. Liga felsőházának harmadik és negyedik pozíciójában végző csapatával. Mivel a Vajdahunyadi Corvinul, valamint a Sellenberk nem kapott licencet a Román Labdarúgó-szövetségtől (FRF), így az ötödik Mioveni SK, illetve a hatodik FK Csíkszereda léphetett pályára az osztályozón. A csíkszeredaiak az oda-visszavágós párharcon a Dinamóval néztek farkasszemet, az első mérkőzést Bukarestben rendezték, ahol Denis Politic duplájával a 18-szoros román bajnok diadalmaskodott (2–0). A csíkszeredai visszavágón kisebb meglepetésre a hargitai klub már a 13. percben betalált Jebari bombagóljával, ám a VAR érvénytelenítette a találatot les miatt. A folytatásban a vörös-fehérek kivédekezték a bennmaradását, a nagyot küzdő hazaiak pedig még legalább egy évig maradnak a második vonalban. A másik osztályozón a Botosán kettős győzelemmel, 2–0-s összesítéssel megverte a Mioveni gárdáját, így a fővárosiakhoz hasonlóan megtartották tagságukat a legfelsőbb osztályban. Büntetőpárbaj döntött Az utolsó megmaradt Konferencia Liga-helyért a felsőházban harmadik Krajovai Universitatea harcolt a Kolozsvári Universitatea ellen egy mecscses összecsapás keretén belül. A Ion Oblemenco Stadionban megrendezett találkozó első 90 percében nem született gól, ám a 2x15 perces ráadásban felpörögtek az események, a 120. percben a korábbi Fehérvár-játékos, Lyes Houri büntetőjével megszerezték a vezetést a házigazda krajovaiak. Örömük nem tartott sokáig, a Kolozsvár is tizenegyeshez jutott a lefújás előtt, amit Dan Nistor magabiztosan értékesített, így következhetett az idegőrlő büntetőpárbaj. A Krajova egyet, a vendégek kettőt hibáztak, ezzel az olténiai alakulat indul majd a harmadik számú európai kupasorozat selejtezőjében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában