Kosárlabda

2024.05.15. 15:54

Csak megszorongatni tudta a kolozsváriakat a VSK U

A váradi kosárcsapat kedden elveszítette a döntő második mérkőzését is a kolozsvári BT Arénában, miután az első három negyed után még vezetett.

Forrás: baschet.ro

Jósa Attila 

A férfi kosárlabda Nemzeti Liga nagydöntőjének második felvonását a nagyváradiak kezdték jobban, néhány perc játék után már kilenc ponttal vezettek Cristian Achim tanítványai. A folytatásban is érződött, hogy az első meccs kilátástalan játékához képest összeszedte magát a váradi alakulat, és Kris Richard vezérletével egy nagyon jó első negyedet produkált, amelyet 26–22-re nyert meg. A 2. negyedben a védekezésre helyezték a hangsúlyt a Vörös Oroszlánok. A piros-kékek lenyűgöző teljesítményt nyújtottak a lepattanócsatában, elsősorban ennek köszönhetően félidőben 42–36 volt az állás a váradiak javára. 

Fordulás után alaposan „beragadt” támadásban a VSK U, az első akcióból szerzett kosárra a játékrész feléig kellett várni, így nem volt meglepő, hogy az U-BT átvette a vezetést. A váradiak nem hagyták annyiban a dolgot, Kris Richard és Cătălin Baciu kosaraival visszavették a vezetést, és az utolsó negyednek egypontos előnnyel vághattak neki (55– 54). Ez kevésnek bizonyult, mivel a házigazdák az első percekben egy 11–2-es sorozattal átvették a vezetést. A piros-kék csapat, bár két pontra megközelítette ellenfelét, fordítani már nem tudott, így a kolozsváriak végül 74–69 arányban megnyerték a döntő második mérkőzését. A kedd esti találkozón ismét Kris Richard volt a VSK U legeredményesebb játékosa 16 ponttal, míg Donatas Tarolis és Cătălin Baciu 10-10 pontot szerzett. 

Mestermérleg 

„Az első két meccs után 2–0- ra vezetünk, és csak ez számít. A lepattanózásban ma megvertek minket 49–39-re, ami elfogadhatatlan egy olyan csapattól, mint a miénk. Nyilvánvalóan ki kell javítanunk néhány dolgot, és más mentalitással, más intenzitással kell játszanunk, ha meg akarunk nyerni egy meccset Nagyváradon. Ott sokkal nehezebb lesz” – nyilatkozta a mérkőzés után Mihai Silvăşan, az U-BT vezetőedzője. „Úgy érzem, hogy egy hatalmas lehetőséget szalasztottunk el. Elképzelhetetlenül sok könnyű dobást rontottunk el. A végén volt néhány kedvező helyzetben elszórt labdánk, ennyi hiba nem fér bele. Szeretnék gratulálni a játékvezetőnek, mert tényleg nem billentette egyik csapat felé sem a mérleg nyelvét, és remélem, értékelik, hogy ezt mondtam, miután elvesztettük a meccset” – nyilatkozta Cristian Achim. 

A sorozat most Nagyváradra „költözik”, a harmadik és negyedik mérkőzést május 18-án, szombaton 18.30 órától, illetve május 20-án, hétfőn 19 órától rendezik az Arénában.

Jegyzőkönyv

Kolozsvár, BT Aréna, 6500 néző. 

Kolozsvári U-BT – Nagyváradi VSK U 74–69 (22–26, 14–16, 18–13, 20–14) 

U-BT: Mejeris 5, Căţe 18, Eddie 3, Jones 10, P. Richard 5, D. Lăpuşte, Seeley Jr. 10, Stipanovic 13, Măciucă 6, Mokoka 4. Vezetőedző: Mihai Silvăşan. 

VSK U: K. Richard 16, Tarolis 10, Gaddy Jr. 4, Freeman 4, Nicolescu 3, Gotcher 8, Arledge 6, Pearson 8, Baciu 10. Vezetőedző: Cristian Achim. 

Vezette: Marius Ciulin, Laurenţiu Grigoraş és Şerban Raşoga. Szövetségi megfigyelő: Traian Racu.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában