Sport

2024.02.21. 16:16

Ismét vesztesen hagyta el a pályát a Bihar FC

A váradiak a szilágysomlyói Măgura Stadion füves pályáján játszottak a III. Liga 10. csoportjának listavezetője, a Zilahi SCM ellen.

Forrás: Bihar FC

Jósa Attila

A Nagyváradi Bihar FC labdarúgói szerdán folytatták a barátságos mérkőzések sorát a felkészülési időszakban. A váradiak a szilágysomlyói Măgura Stadion füves pályáján játszottak a III. Liga 10. csoportjának listavezetője, a Zilahi SCM ellen. Bár a mérkőzés végén 1–0 volt az állás a zilahi csapat javára, az első 60 percben a nagyváradiak jó teljesítményt nyújtottak, uralták a játékot.
A 60. percben Florin Farcaș edző hét változtatást is eszközölt csapatán, ami alaposan átrajlozta az erőviszonyokat. A zilahiak 5 perccel később be is találtak Fărcășan révén, a támadó egy, a jobb oldalról elvégzett szabadrúgás után az ötös sarkánál csúsztatott a labdába, amely a hálóban landolt.
Más nagyobb gólszerzési lehetősége nem is volt a Zilahnak a meccs során, ellenben a piros-kékek az első 60 percben háromszor is ziccerben hibáztak. Florin Chitaș egyedül vihette a labdát Miron kapusra, de a portás lábbal hárítani tudott, de Sergiu Ciocan sem járt több sikerrel. A támadó két nagy helyzetet is elpuskázott, első próbálkozásánál Miron védett nagy bravúrral, majd nem sokkal később pedig a kaput sem találta el Ciocan.
„Az első 60 percben kimondottan tetszett, amit láttam, mi irányítottunk, jó pillanataink voltak. A széleken létszámfölényt alakítottunk ki, bevittük a labdát a 16-oson belülre, de nem sikerült góllal, gólokkal befejezzük ezeket az akciókat. Mindent összevetve,szerintem egy jó mérkőzést játszottunk, végre füves pályán. Csak ismételni tudnám magam, számomra az első 60 perc kielégítő volt, mert amíg nem változtattunk, mi irányítottuk a játékot, voltak lehetőségeink. Természetesen nagyon bosszantó a koncentráció és a reakció teljes hiánya védőink részéről, könnyedén elkerülhettük volna azt a rögzített szituáció utáni gólt” – nyilatkozta a mérkőzés után Florin Farcaș.
A váradi csapat trénere a következő ősszeállításban kezdte a szilágysomlyói mérkőzést: R. Bob - C. Jurj, Preklet Cs., R. Farcaș, A. Stoian - A. Băican, R. Gunie - S. Ciocan, A. Moga, F. Chitaș - S. Jurj. A 60. perctől pályára lépett S. Bactăr, Gagyi K., V. Calugher, B. Vasile, A. Vînău, A. Gîdea és M. Hosu. A kapus Radu Bob mellett Călin Jurj, Alexandru Stoian és Alex Băican végigjátszották a találkozót
A következő felkészülési mérkőzésen az Bihar FC a Nagykárolyi Victoria csapatával találkozik február 24-én, szombaton 12 órától a Transilvania Academy Várad melletti sportközpontjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában