Tudnivalók

2024.01.22. 16:32

Rangos sakkversenyt rendeznek Félixfürdőn

Illusztráció

Jósa Attila

A félixfürdői Internațional szállodában rendezik február 14-18. között az idény egyik legnagyobb díjazású hazai nyílt sakkversenyét, a Sasomi Opent. A verseny iránt hatalmas az érdeklődés, már több, mint 200 sakkozó regisztrált 18 országból, de a szervezők szerint a végső létszám 300 körül lesz. Mágnesként vonzotta a sakkozókat, hogy a tavalyi, mesésnek mondható mintegy 50 ezer lejes díjalapot tovább sikerült növelni, így idén már 70 ezer lejt osztanak majd szét a legjobbak között, 33 kategóriában. Csak emlékeztetőül, a 2023-as Sasomi Kupán a győztes 13 ezer lejt vihetett haza, míg a második helyezett 8 ezer lejjel gazdagodott.

A szervezők – akik a jövő évi Sasomi Openre már több mint 500 résztvevővel kalkulálnak – nem titkolt célja az egykori neves sakktorna, a Félix Kupa újjáélesztése. A félixfürdői megmérettetés a résztvevők számát és a nyeremények összegét tekintve a második Romániában (a Grand Prix Románia után) és a top 5-ben van Európában. A nevezési díj 250 lej, a Bihar megyei játékosok, valamint a 65 évesnél idősebb sakkozók számára 200 lej. A megnyitó ünnepséget február 14-én, szerdán 15.30 órától rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában