Feszült meccs

2023.09.10. 14:37

Negyedik lett az AEK a Minifutball BL-ben

A házigazda és címvédő Nagyváradi AEK 5–1-re kikapott az azeri Zire gárdájától szombat este a minifutball Bajnokok Ligája bronzmeccsén egy feszült összecsapást követően.

Fotó: Csendes Evelyn

Sz. D.

Ahogy egy korábbi cikkünkben megírtuk, a Nagyváradi AEK az első két mérkőzését megnyerte a kvartettjében a minifoci Bajnokok Ligájában az olasz Livorno, illetve az izraeli Even Yehuda ellen. A harmadik csoportmeccsen a sárga-feketéknek a bolgár DXC Technology volt az ellenfelük, akiket könnyedén 6–0-ra legyőztek, így toronymagasan az élen végezve jutottak tovább csoportjukból. Az egyenes kiesési szakaszban, a nyolcaddöntőben 2–1-re a cseh Ostravsk Zabreh együttesét, majd a negyeddöntőben az azeri Birbasha alakulatát búcsúztatták. A legjobb négy között a nagyváradiak a Galaci Ajax Dulcisimo-val szemben harcoltak a döntőbe jutásért. A rendes játékidő 2–2-es eredménnyel végződött, majd a büntetőpárbajban a galaciak 3–2-es arányban felülmúlták a hazaiakat.

Az AEK a bronzmérkőzésen az azeri Zire csapatával szállt szembe az európai klubközi torna dobogójának legalsó fokáért. A nagyváradi közönséget azonban nem vonzotta a helyosztó összecsapás, az Antonio Alexe Sportcsarnok mindössze fele telt meg. A mérkőzés izgalmasan indult, az azeriek már a 6. percben vezetéshez jutottak egy váradi öngólnak köszönhetően (0–1). Percekkel később érkezett az igazi hidegzuhany a Nagyvárad számára, Soltanov távoli bombájával már 2–0-át mutatott az eredményjelző. A két kapott találat felébresztette a címvédőt, és a félidő legvégén Andor Cristian tökéletesen helyezett szabadrúgásával sikerült a szépítés (1–2).

A második játékrész elejétől kezdve a házigazdák beszorították az azeri gárdát a saját térfelére az egyenlítés érdekében. A taktika végül balul sült el, egy gyors kontratámadás után majdhogynem null szögből Karimov betalált a nagyváradiak kapusa, Călin Fildan mellett (1–3). Spiros Baltsavias vezetőedző ezt követően lehozta a kapusát, hogy még egy mezőnyjátékossal mindent egy lapra feltéve támadjanak az utolsó tíz percben. A hosszabbításban a Zire azonban kétszer is betalált, ezzel az azerbajdzsáni alakulat kaparintotta meg a bronzérmet. A Bajnokok Ligája serleget végül a montenegrói Sportsko Bratsvo Sabornog Hrama emelhette fel, miután 4–1-re diadalmaskodtak a Galaccal szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában