III. Liga

2023.09.03. 19:53

A Lotus nyerte a megyei rangadót

A III. Liga 10. csoportjának második fordulójában a Félixfürdői Lotus 1–0-ra nyert a Biharszentandrási Crișul otthonában.

Forrás: A szerző felvétele

Szakács Dávid

A napsütéses szombat délutáni Bihar megyei rangadóra körülbelül 600 néző látogatott ki. A mérkőzést a Félixfürdő egy óriási helyzettel indította, Vlad Costea távoli bombáját nagy reflexszel tolta a léc fölé a házigazdák portása. Negyedórával később a Crişulnak is adódott egy kisebb lehetősége, Ioan Hora 20 méteres lövése csemege volt a vendégek hálóőrének, Barabaşnak. A 35. percben a Lotus egy szögletet követően majdnem betalált, miután a Blăgea fejese a felső kapufán csattant. A hazaiak egyetlen igazi lehetősége az első félidő végén volt, amikor Hora beadásáról centikkel maradt le Baciu.

A második játékrész legeleje a félixfürdőieknek álomszerűen indult, Costea 15 méterről eltalált löketével megszerezték a vezetést (0-1). A kapott gól felébresztette a biharszentandrásiakat, először a 60. percben kerültek közel az egyenlítéshez, Popescu gyenge fejesével, majd percekkel később Funkenhauzer távoli próbálkozásával. A végjátékban kissé elszabadultak az indulatok, a vendégeknél a vezetőedző Cosmin Badea, illetve Gheban a kiállítás sorsára jutott. Előbbi a játékvezető kritizálása, utóbbi pedig Hora ellen elkövetett durva szabálytalanság miatt mehetett hamarabb az öltözőbe. A végeredmény 0-1 maradt, a Lotus ezzel megszerezte első győzelmét az idei pontvadászaton, míg a Szentandrás továbbra is nulla ponttal áll.

Jegyzőkönyv

Biharszentandrási Crișul – Félixfürdői Lotus 0-1 (0-0). Vlad Costea 46.

Crișul: E. Nergheș – R. Baciu (C. Trip, 86.), C. Oros, C. Ntchinda, R. Turcan, M. Balogh (L. Prundaru, 73.), P. Chiș-Toie (M. Tchakam, 64.), Ș. Funkenhauzer, D. Maghiar (L. Hadade, 64.), I. Hora, G. Popescu. Vezetőedző: Gheorghe Ghiț

Lotus: A. Barabaș – S. Cucu, S. Oltean, D. Lupșe, M. Arsene, D. Sala (Ș. Oșvat, 88.), D. Gheban, D. Ciurcui, P. Blăgea (M. Negru, 85.), G. Gitye (F. Duma, 69), V. Costea (A. Pintea, 69). Vezetőedző: Cosmin Bodea

Játékvezető: Nechita Marius Chioran (Szászfenes)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában