Kosárlabda

2023.03.12. 18:27

Sorozatban tizennyolcadik győzelmét aratta a VSK U

Fotó: scmcraiova.ro

Jósa Attila

Folytatta győzelmi sorozatát a Nagyváradi VSK U férfi kosárlabdacsapata, szombaton a Nemzeti Ligában Krajován vendégszerepelt a piros-kék alakulat. A mérkőzést a nagyváradiak kezdték jobban, Donatas Tarolis látványos zsákolását Richard közeli kosara követte. A VSK U védekezésben is remekül teljesíttett, az első negyedben mindössze 6 pontot szerzett a Krajovai SCM, míg a váradiak Kris Richard vezetésével 17 pontig jutottak.

A második negyed elején is a váradiak villogtak, a Vörös Oroszlánok előnye 16 pontosra nőtt (25–9). Ekkor magukra találtak a krajovaiak, akik fokozatosan megkezdték a felzárkózást. A VSK U játékosai több ziccert is kihasználatlanul hagytak, míg a hazaiaknak minden dobása betalált ebben a periódusban. Ennek eredményeként a félidőben még mindig Cristian Achim edző tanítványai vezettek, de már csak hét ponttal, 34–27-re. Változást a harmadik negyed sem hozott, nem úgy a záró negyed első percei, ahol a VSK U egy 13–1-es sorozattal eldöntötte a bajnoki pontok sorsát. A legeredményesebb VSK U játékosok a 15 pontig és 6 lepattanóig jutó litván Donatas Tarolis, illetve a 14 pontos Kris Richard volt. Örömteli Stephen Holt javuló formája is, a légiós az elmúlt időszakban meccsenként mindössze 2-3 pontot ért el, a szombati találkozó végén viszont 13 egység szerepelt a neve mellett. A házigazdáktól a szerb Dimitrije Nikolic volt a legeredményesebb 12 ponttal.

A Nagyváradi VSK U számára a következő mérkőzés jövő szombaton, március 18-án, amikor a Nagyvárad Arénában a nagy rivális Kolozsvári U-BT csapatát fogadja a Nemzeti Liga legnagyobb rangadójának számító mérkőzésen. A találkozó 20.15 órától kezdődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában