Kosárlabda

2023.03.22. 17:28

Nem csitulnak az indulatok a botrányos meccs kapcsán

Forrás: baschet.ro

Sajtózájékoztatón ítélte el a Nagyváradi VSK U vezetőségének tettét Mihai Silvășan, a Kolozsvári U-BT kosárlabdacsapatának edzője. A nagyváradiak kedden több rövid videót is nyílvánosságra hoztak melyeken a kolozsváriak kubai légiósa látható, ahogy többek között a február közepén, Konstancán lejátszott Román Kupa döntője előtt is a váradiak kispadja előtt lép fel provokatív módon. A váradi klub szintén elérhetővé tette a nagyközönség számára a Nagyvárad Aréna kameráinak felvételeit, melyen a kubai egy vasrúddal tér vissza a létesítményhez a közeli építési területről. A kolozsváriak edzője kedden elmondta, hogy valójában az egész botrányt Radovan Markovic indította el, aki a Guzman édesanyját szidalmazta a kupadöntő előtt.
„Mi köze van Miriam Abreu asszonynak ahhoz, ami a román kupadöntőn történik, hiszen több ezer kilométerre van tőle? Ez a személy, a nagyváradiak segédedzője azt mondta Stipanovicnak és Bircevicnek, akikkel személyesen ismerik egymást, hogy a döntő előtt provokálni fogja csapatunk néhány játékosát. Karel Guzman a csapatunkhoz való csatlakozása óta ugyanazt a rutint követi, abban az értelemben, hogy a bemelegítés első részében hosszabb sprinteket végez. Nem az ellenfél térfelén, hanem az oldalvonalon. Ez eddig senkit sem zavart az Eurokupában, a Bajnokok Ligájában, sem a nemzeti bajnokságban. Csak a váradi segédedzőt, a VSK U stábtagjait és játékosait zavarta” – nyilatkozta Silvășan, aki szerint a VSK U vezetőségének „egyértelmű szándéka, hogy médiahadjáratot indítson klubunk ellen, hogy befeketítse azt a képet, amelyet ezekben az években a teljesítményünkkel kialakítottunk”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában