Kupa

2023.03.15. 16:27

Bronzéremekkel tértek haza a fiatal Bihar megyei ökölvívók

Jósa Attila

Brajlában rendezték meg a a Román Ifjúsági Ökölvívó Kupát március 6-11. között. A 13 különböző kategóriában 109 sportolót regisztráltak a versenyekre, akik 70 klubot képviseltek szerte az országból, köztük a Nagyváradi Crișul Sportklub és a Nagyszalontai Basti Box egyesületeivel. Az 54 kg-os kategóriában Angelo Covaci a Crișul színeiben versenyzett, és három mérkőzés után bronzéremmel térhetett haza. A Viorel Crăciunea által edzett ökölvívó az első fordulóban 5-0-ás pontozással legyőzte Alexandru Secetăt (Slatinai VSK), majd Nicolaie Bănică (Ploiești VSK) felett is átgázolt, de az elődöntőben 2-3-as döntéssel kikapott attól a Cornel Botezatutól (Jászvásári Unirea), aki végül a kategória döntőjét is megnyerte.

A másik bronzérem, amelyik Bihar megyébe került, a Nagyszalotnai Basti Box versenyzőkének, Francisc Emerich Chiricănak volt köszönhető. A Sebastian Silaghi által edzett bokszoló a 63,5 kg-os kategóriában indult, és az első fordulóban RSC döntés után már a mérkőzés korai szakaszában „hazaküldte” Ionuț Dan Bargiut (Marosvásárhelyi VSK). Az RSC az angol „referee stop contest” kifejezésből ered, amikor a vezetőbíró megállítja a mérkőzést, ha megítélése alapján egy ökölvívó klasszisokkal gyengébb ellenfelénél vagy képtelen a mérkőzés folytatására. Az elődöntő már nem sikerült ennyire jól a nagyszalontai sportolónak, miután 0–5 arányban kikapott Florin Ferarutól (Bukaresti Rapid).

 

 

 

Fotó: Facebook

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában