Kosárlabda

2023.02.01. 06:00

Nagy lépést tehet a továbbjutás felé a VSK U

A FIBA Európa-kupa L csoportjának ötödik fordulójában ma este 19.30 órától Lengyelországban, Ladiszlóban vendégszerepel a Nagyváradi VSK U kosárlabdacsapata.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila

A váradi kosárlabdacsapat tegnap reggel utazott el a Lengyelország északi részén fekvő Kujávia-pomerániai vajdaságban található városba. A továbbjutás szempontjából a VSK U sorsa a saját kezében van, amennyiben mindkét hátralevő mérkőzését megnyeri Cristian Achim legénysége, úgy biztosan ott lesz a legjobb 8 között. Vereség esetén sincs még minden veszve, hiszen a nagyváradiakhoz hasonlóan szintén 2 győzelemmel és 2 vereséggel álló Brose Bamberg elleni összevetésben kettős győzelme miatt lényegesen kedvezőbb pozícióban van jelenleg a piros-kék csapat.

A két csapat december közepén már találkozott egymással a Nagyvárad Arénában, akkor a lengyelek ritkán látható „triplaesőt” zúdítottak a váradiak nyakába, 17 darab hárompontost jegyezhettek fel az Anwil játékosai, 56,7 százalékos hatékonysággal célozva.

Játékoskeringő

A decemberi 18 pontos (73–91) vendégsikerből alaposan kivette a részét a VSK U friss szerzeménye, az Arénában 17 pontot szerző amerikai Josh Bostic. A Justin Carter pótlására igazolt 35 éves Bostic a FIBA lazább szabályrendszere miatt bár a múlt héten még a lengyelekkel készült, ma este már ellenfélként köszöntheti egykori társait.

A légióssal kapcsolatban arról nem szóltak a hírek, hogy amennyiben egy ennyire tapasztalt és ponterős játékosról van szó, akkor hogyan kerülhetett szabadlistára és vált ingyen igazolhatóvá a szezon kellős közepén. A lengyel sportowefakty.wp.pl. internetes oldalnak nyilatkozott az üggyel kapcsolatban Lukasz Pszczolkowski, az Anwil elnöke. „Kulcsfontosságú pillanatokban, mint amilyenben most is vagyunk, nem dugom homokba a fejem. Azt hiszem, türelmesen vártuk, hogy Josh Bostic teljesítménye javuljon. Betelt a pohár. Úgy döntöttem, hogy a csapatnak új lendületre van szüksége, ehhez az első lépés a Joshtól való gyors és tisztességes elválás. A legjobbakat kívánom Joshnak, mert a csapatunknál eltöltött idő alatt tanúsított professzionalizmusával kivívta a tiszteletünket!”

Az Anwil időközben gondoskodott Bostic pótlásáról, a román Nemzeti Liga címvédőjétől, a Kolozsvári U-BT csapatától elküldött Victor Sanders költözik Lengyelországba, így kijelenthető, hogy Justin Carter sajnálatos sérülése egy szabályos játékoskeringőt indított be az átigazolási piacon.

A Ladiszlói Anwil – Nagyváradi VSK U mérkőzés közvetítési jogait nem vásárolta meg egyik romániai televíziós társaság sem, így az érdeklődők ezúttal is a FIBA Youtube-csatornáján követhetik az eseményeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában