Helyi sport

2023.02.07. 17:45

Megváltozott a VSK U meccsének kezdési időpontja

A ciprusi Keravnosz elleni mérkőzés az eredetileg tervezetthez képest 30 perccel később, azaz 19:30-kor kezdődik.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila

A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) arról tájékoztatta a Nagyváradi VSK U egyesületét, hogy a versenyszabályzat értelmében módosul a váradiak szerdai utolsó Európa-kupa csoportmérkőzésének kezdési időpontja, így a ciprusi Keravnosz elleni mérkőzés az eredetileg tervezetthez képest 30 perccel később, azaz 19:30-kor kezdődik. A változtatásra azért volt szükség, hogy az L jelzésű csoport mindkét mérkőzése, a VSK U – Keravnosz és a Ladiszlói Anwil – Brose Bamberg is egy időben kezdődjön.

A továbbjutás kérdése még nyitott, a váradi csapat jelentős hátrányban lett volna, amennyiben korábban játszott volna a bambergieknél, a FIBA döntésével azonban igyekezett elejét venni a spekulációknak. Ami a továbbjutási esélyeket illeti, a váradiak számára egyszerű a képlet, a VSK U csak abban az esetben juthat tovább, ha szerda este legyőzi a ciprusiakat, a másik mérkőzésen pedig lengyel győzelem születik. Minden más esetben a németek folytathatják a FIBA Európa-kupa küzdelmeit a már továbbjutott ladiszlóiak mellett a legjobb nyolc között. A váradiak továbbjutási esélyeit növeli, hogy az Anwil számára sem mindegy, hogyan végződik a szerda esti Brose elleni meccs, hiszen a csoportelsőségük még nincs bebiztosítva, az L csoport második helyezettje pedig a bombaformában lévő török Gazianteppel meccsel a legjobb 8 között, amit a nyilatkozatok alapján mindenki jobbnak látna elkerülni.

Mint kiderült, a közvetítési jogokat birtokló Digi Sport csatorna is kellően rugalmasan tudott alkalmazkodni a változtatáshoz, így a televízióban is látható lesz élőben a Vörös Oroszlánok utolsó csoportmeccse. A két csapat első mérkőzésén a Nagyváradi VSK U kétpontos vereséget szenvedett Nicosiában, így lesz miért visszavágnia Cristian Achim tanítványainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában