Román Kupa

2023.02.13. 11:29

A döntőbe jutásért játszanak ma este a kosarasok

Az Argeş FC legyőzése után a váradiak ma este 20 órától a házigazda Konstancai Athletic Neptun csapata ellen lépnek pályára.

Forrás: baschet.ro

Jósa Attila

Nem sok ideje maradt a sebek nyalogatására a Nagyváradi VSK U férfi kosárlabdacsapat játékosainak és vezetőinek, a szerdai FIBA Európa-kupa-kiesést követően az együttes másnap már indulhatott is Konstancára, hogy részt vegyen a kosárlabda Román Kupa legjobb 8 csapatát felsorakoztató döntő tornán. A sorsolás szeszélye folytán a nagyváradiak egy héten belül másodszor is az Argeş FC ellen meccselhettek, miután a bajnokság második szakaszának első fordulójában 81–80-ra nyertek idegenben, Piteşti városában. A Vörös Oroszlánok – Lila Sasok összecsapásból ezúttal is előbbiek kerültek ki győztesen, aki csak a végeredményt látja, akár azt is gondolhatná, hogy egy pillanatig sem volt kérdéses a továbbjutó kiléte, ennél azért jobban meg kellett szenvedjen a győzelemért a VSK U. A döntő negyedet 4 pontos előnnyel kezdte a 27 pontjával és 12 lepattanójával parádés teljesítményt nyújtó Mark Ogden vezette csapat, az Argeş FC azonban még ebből is tudott faragni, ráadásul a 18 pontig jutó Donatasz Tarolis kipontozódott 5 személyi hibája után. Ekkor Ogden a hátára vette a csapatot, elsősorban támadásban megállíthatatlan volt a váradi közönség kedvence, így 15 ponttal meglépett a VSK U, ebből 11 pedig megmaradt a mérkőzés végére is.

Botrányos rendezés
Mint arról beszámoltunk, a Román Kupa Final 8 tornájának megrendezésére a VSK U is szeretett volna pályázni, de a konstancaiak 20 ezer eurós ajánlatával nem tudott versenyre kelni a váradi klub. Úgy tűnik, a konstancaiak a torna rendezésének megvásárlásával el is lőtték a puskaporukat, helyszíni beszámolók szerint nevetséges körülmények fogadták a csapatokat a tengerparti város csarnokában. A csarnok hőmérséklete jóval az elfogadott határérték alatt van, ami a potenciális sérülésveszély mellett a kosarasok számára a lebetegedés veszélyeit is magában hordozza.
A váradiak az elődöntőben éppen a hazai csapat, a Konstancai Athletic Neptun ellen játszanak ma este 20 órától, a két klub közötti „baráti” viszony miatt is szikrázó öszszecsapásra lehet számítani. A mérkőzést a Digi Sport 4 sportcsatorna élőben közvetíti. A másik ágon Kolozsvári U-BT – Krajovai SCM U elődöntőt rendeznek.

Konstanca, Városi Sportcsarnok, 250 néző

Nagyváradi VSK U –Argeş FC 89–78 (29–17, 23–23, 15–23, 22–15)

VSK U: Ogden 27, Tarolis 18, K. Richard 12, Neal 12, Holt 7, Năstruţ 6, N. Markovic 5, Vescan 2, Nicolescu, Bostic, Baciu. Vezetőedző: Cristian Achim.

Argeş FC: Cunningham 17, Măciucă 15, Jevtovic 13, T. Fometescu 12, Massey Jr. 9, Wilson Jr. 8, Lawson 2, Milutinovic 2, Andrieş, Voinescu, Gavrilă. Vezetőedző: Milan Mitrovic.

Vezette: Marius Ciulin, Bukuresti László és Viorel Cotrobaş. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában