Kosárlabda

2022.12.22. 12:25

VSK U: nem volt ellenszer a ladiszlóiak tripláira

Véget ért a váradi kosárlabdacsapat győzelmi szériája, a VSK U szerda este 18 pontos vereséget szenvedett a Nagyvárad Arénában a FIBA Európa-kupában.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila

A Nagyváradi VSK U csapata Bambergben borította a papírformát a FIBA Európa-kupa második csoportkörének első fordulójában múlt héten, de hiába gondolták sokan, hogy a nem várt siker újabb szurkolókat is megnyerhet a helyi kosárlabdázás számára, a lengyel Anwil Wloclawek elleni párharc sem hozta meg az áttörést nézőszám tekintetében. Kezdéskor mindössze mintegy 2500 szimpatinzáns foglalt helyet a Nagyvárad Aréna lelátóin, annak ellenére, hogy a csapat törzsszurkolói a közösségi médiában ingyenes belépést ígértek azok számára, akik csatlakoznak hozzájuk. Sorozatban 13 győztesen megvívott mérkőzéssel a háta mögött kezdte meg a ladiszlóiak elleni ütközetet a VSK, és sokáig úgy tűnt, meglehet az újabb siker: az első negyedben a roppant agilis Eric Neal remekül osztogatott, a Vörös Oroszlánok pedig 22–19-es előnnyel zárhatták az első 10 percet. A folyatásban még jobban ellépett ellenfelétől a piros-kék gárda, a legnagyobb különbség 13 pont volt a két csapat között (35–22). A palánkok alatt Ogdennek ezúttal nem volt ellenfele, a váradiak hórihorgas amerikai légiósa szórta a pontokat, de védekezésben is hatalmas blokkolásokkal szórakoztatta a közönséget és a lepattanókat is szorgosan gyűjtögette.

Piotr Frasunkiewicz, a vendégek mestere a mérkőzés ezen a pontján átgondolta csapata addigi taktikáját, a lengyelek játéka pedig alapjaiban változott meg, a vendégek egyre több támadása távoli dobással végződött, többnyire sikerrel. A váradiaknak nem volt ellenszere erre a taktikára, és mivel az Anwil játékosai közül többen is remekül céloztak, a szünet előtti utolsó másodpercekben átvette a vezetést a ladiszlói alakulat (42–43).

Fordulás után kiderült, hogy az első félidő végén csak ízelítőt kaptunk a lengyelek hárompontos-parádéjából, a vajkezű Bostic, de a szintén kiemelkedő teljesítményt nyújtó Moore vagy éppen Greene egymással versengtek a sikeres triplák terén, de rajtuk kívül Woroniecki is jeleskedett ebben a műfajban. Ők négyen összesen 15 darab hárompontost süllyesztettek el a nagyváradiak gyűrűjében, az 56,7 százalékos hatékonysággal dobott lengyel triplák pedig megtették a hatásukat, a vendégek egyre jobban elhúztak a váradiaktól az eredményjelző tabellán. Összehasonlításképpen, a váradiak mindössze 22,2 százalékkal céloztak távolról, de a mérkőzés hajrájában már a palánk alatt sem ment a játék, így a vége nem lehetett más, mint súlyos vereség (73–91). A váradiaknál Nikola Markovics és Mark Ogden voltak a legeredményesebb játékosok, egyaránt 18 ponttal. Az L csoport másik mérkőzésén a Brose Bamberg idegenben győzedelmeskedett 90–87 arányban a ciprusi Keravnosz pályáján.

 

Nagyvárad Aréna, 2500 néző

Nagyváradi VSK U– Anwil Wloclawek 73–91 (22–19, 20–24, 14–22, 17–26)

VSK U: K. Richard 9, Holt 2, Neal 9, Tarolis 14, J. Carter 3, T. Gheorghe, Nicolescu, Baciu, Ogden 18, Markovics 18. Vezetőedző: Cristian Achim.

Anwil: Greene 17, Moore 16, Bostic 17, Dawdo, Sobin 4, Laczynski, Slupinski 4, Petrasek 8, Nowakowski 12, Woroniecki 13. Vezetőedző: Przemyslaw Piotr Frasunkiewicz.

Fotó: csmoradea.ro

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában