Kézilabda

2022.12.05. 18:26

Kárpát Kupa: két világbajnoki résztvevő is rajthoz áll

Fotó: Alexandru Nițescu

Jósa Attila

A Románia és Magyarország közötti Billie Jean King Kupa teniszmérkőzés után a Nagyvárad Aréna újabb fontos sporteseménynek ad otthont december végén. A tavasszal átadott impozáns sportcsarnokban rendezik december 28-29. között a férfi kézilabda Kárpátok Kupájának idei kiírását. A Román Kézilabda-szövetség (FRH) által szervezett tornán a román válogatott mellett Egyiptom, Algéria és Szlovákia is rajthoz áll. A két afrikai ország csapata kvalifikálta magát a januári svéd-lengyel közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, de akik járatosak a nemzetközi kézilabda világában, azok számára ez nem meglepő, hiszen Egyiptom bronzérmet nyert a tokiói olimpián és a 7. helyet a legutóbbi férfi kézilabda-világbajnokságon.

A világbajnoki selejtezőket sikertelenül megvívó román válogatott természetesen szeretné itthon tartani a rangos trófeát, a nemzeti csapat spanyol edzője, Xavi Pascual 24 játékost hívott be, akik közül 21-en a Bölények Ligájában játszanak, a legtöbben a bajnok Bukaresti Dinamóban. A belépőjegyek áráról még nem adott tájékoztatást a Román Kézilabda-szövetség, de az FRH internetes oldala szerint online és az Aréna jegypénztárainál is lehetőségük lesz a szurkolóknak a tikettek megváltására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában