Kosárlabda

2022.11.21. 17:39

Félgőzzel is könnyed győzelmet aratott a VSK U kosárcsapata

A nagyváradiak egészen elképesztő, 92 százalékos hatékonysággal dobták a kétpontosokat a szombat esti mérkőzésen.

Forrás: CSM Oradea

Jósa Attila

Hatalmas iramban kezdődött a Nagyváradi VSK – Konstancai Athletic Neptun mérkőzés, amelyre ebben az idényben rekordnak számító, mintegy 3300 néző sereglett össze a Nagyvárad Arénában. A házigazdák remekül kezdtek, és már az első perc után 5–0-ra vezettek, de nem sokat késett a vendégek válasza sem, Oprean távolról talált be, majd Ogden is eljutott a büntetőig, így 7–3-ra alakult az állás. A váradiak ezt követően is azt a benyomást keltették, hogy ezen a mérkőzésen bármelyik helyzetből, a játék bármelyik pillanatában képesek kosarat szerezni, de a vendégcsapatnak sem volt szégyenkeznivalója, így az első negyed látványos játéka után 31–23 állt az eredményjelzőn. A vendégeknél különösen a 208 centis litván, Egidijus Mockevicius volt elemében, a mérkőzést 11 ponttal és 7 lepattanóval záró kosarasnak azonban mindöszsze két társa akadt a váradiakkal való versenyfutásban, az amerikai Jarid Rhodes és a szintén litván Vytenis Cizauskas. A váradiaknál a kiegészítő emberek is parádésan játszottak, Tudor Gheorghe és Cătălin Baciu is egyaránt 10-10 pontig jutott.
A félidei eredmény (59–42) alapján elmondható, hogy inkább gálamérkőzés volt a szombati, mint egy hagyományos bajnoki, a VSK a végletekig ki akarta szolgálni a közönségét, még úgy is, hogy ez a védekezés rovására ment. A csapatok a második félidőben visszavettek az őrült rohanásból, a házigazdák a 3. és a 4. negyedet is egy-egy ponttal nyerték, Cristian Achim pedig pihentetni is tudta kulcsjátékosait a jövő heti, Rilski Sportlist elleni FIBA Európa-kupa mérkőzés előtt. A több nagyszerű teljesítmény közül is kiemelkedett Eric Neal szombat esti produkciója, az amerikai légiós 18 pontot szerzett, kiosztott 6 gólpasszt, emellett két labdaszerzést is feljegyezhettünk a neve mellé a 98–79-as végeredményt hozó találkozón.
„Erre a győzelemre nagy szükségünk volt. Kiemelkedő támadójátékot mutattunk be, amely valamennyire sikerült elrejtse a védekezésben mutatkozó koncentráció és intenzitás hiányát. Rengeteg pontot kaptunk, de támadásban remek napot fogtunk ki, így ennek nem volt jelentősége. Hihetetlen számomra, hogy 92 százalékkal dobtuk a kétpontosokat, ilyet még nem éltem át edzői pályafutásom során. Győzelmi szándékkal utazunk Bulgáriába, egy esetleges Rilski elleni siker nagyon sokat segítene abban, hogy elérjük a céljainkat” – értékelt a találkozó után Cristian Achim.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában