Győzelem

2022.04.05. 09:58

Remekeltek az Egyetem SK női röplabdázói az elődöntő tornán

Mindhárom ellenfelét legyőzte, ezzel első helyen jutott tovább a nagyváradi röplabdacsapat.

Forrás: facebook.com/csuoradeavolei

Jósa Attila

Parádés teljesítménnyel rukkolt elő hétvégén a Nagyváradi Egyetem SK női röplabdacsapata a hazai pályán, az Egyetemi Sportcsarnokban megrendezett A2 divíziós elődöntő tornán. A női másodosztályú röplabda-bajnokság Nyugati csoportjában érdekelt nagyváradi lányok mindhárom ellenfelüket legyőzték, ezzel az Egyetem SK kvalifikálta magát az A1 divízióba kerülésért rendezendő megmérettetésre.

Szabó-Alexi Marianna tanítványai az első mérkőzésen a Máramarosszigeti VSK ellen arattak könnyed, 3–0 arányú győzelmet, a két csapat közötti különbségről sokat elárul, hogy a vendégek csak az utolsó játszmában jutottak tíz pont fölé. Az igazi erőpróbát a szombati, Temesvári Politehnica elleni mérkőzés jelentette, hiszen a bánsági együttes az összes bajnoki mérkőzését megnyerte ebben az idényben. Sokáig úgy tűnt, az Egyetem SK sem tud megálljt parancsolni a Polinak, az első két játszmát simán nyerték a temesvári hölgyek.

A harmadik játszmát végig fej-fej mellett haladva, hatalmas küzdelem után 25–23-ra „behúzták” a váradiak, ez a részsiker pedig akkora lendületet adott a csapatnak, ami egy szenzációs fordítást eredményezett. A negyedik játszmát 25–22-re, míg az ötödiket a lehető legkisebb különbséggel, 15–13-ra nyerte az Egyetem SK, így már „csak” a másik temesvári csapatot, a VSK-t kellett legyőzni vasárnap a tornagyőzelemhez. A váradi lányok végül 3–0 arányban az utolsó meccsüket is megnyerték, ezzel az első helyen jutottak tovább, a második helyezett Politehnica társaságában.

Az Egyetem SK csapatöszszeállítása: Alexandra Breban, Rossana Nistor-Popovici, Anca Paşca, Cătălina Bosuioc, Iuliana Fîcă, Andreea Ioniţă, Alexandra Bicfalvi, Andreea Maxim, Roxana Haidu, Giulia Blaj, Mădălina Pura, Nicola Lăscuţ, Gagyi Emese, Maria Radu Fîcă, Ioana Sanislav, Szabó-Alexi Daria, Nagy Nóra, Talida Goia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában