Kosárlabda

2022.04.10. 18:08

Majdnem elszórakozta előnyét a Nagyváradi VSK U

A harmadik negyed elején huszonegy ponttal vezetett a piros-kék együttes, a vendégcsapat azonban izgalmassá tudta tenni a végjátékot.

Jósa Attila

 

A férfi kosárlabda Nemzeti Liga 28. fordulójában rendezett mérkőzésen újra a saját szurkolói előtt léphetett pályára a Nagyváradi VSK U csapata. A szombat esti, Craiovai SCM Universitatea elleni találkozót hatalmas lendülettel kezdték Cristian Achim tanítványai, így a félidei, 42–23-as állás könnyed hazai győzelmet ígért. A 24. percben már huszonegy ponttal vezetett a VSK U, ekkor a vendégcsapat egy jóval agresszívabb védekezésre váltott, ami teljesen megzavarta a piros-kékeket. Az Universitatea az utolsó negyedet tíz pontos hátrányból kezdhette, és elsősorban Michael Qualls fantasztikus játékának köszönhetően 47 másodperccel a vége előtt ezt egyetlen pontra faragta. A hazai oldalon Ogden értékesített egy büntetőt, így a végén a vendégek az egyenlítésért támadhattak, de Qualls elhibázta a dobását, így ha nehezen is, de a VSK U megszerezte szezonbeli tizennyolcadik győzelmét.

 

Nagy az érdeklődés

 

Mint arról már korábban beszámoltunk, egy igazán nagyszabású rendezvénnyel, a 2022-es kosárlabda All Star-gálával avatják április 20-án az új nagyváradi sportcsarnokot. Belépőt vásárolni az Eventbook.ro internetes oldalon, valamint személyesen a VSK székhelyén lehet, ami a Teleki (Primăriei) utca 3. szám alatt található (7-es iroda).

 

Nagyváradi VSK U – Craiovai SCM Universitatea 63-61 (20-15, 22-8, 12-21, 9-17)

VSK U: K. Richard 9, Holt 10, T. Fometescu, Green 4, Gavrilovic 4, S. Jovanovic 4, Vescan, Nicolescu 3, Baciu 9, Ogden Jr. 15, N. Markovic 5. Vezetőedző: Cristian Achim.

Craiova: Kennedy 7, Gavriloaia 6, T. Franklin Jr. 6, Hawley 8, Qualls 22, Blaj Voinescu 2, B. Țîbîrnă 2, Vîrnă 8, Robinson. Vezetőedző: V. Stepanovsky.

Vezette: Bogdan Podar, Bukuresti László és Răzvan Opriș.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában