Kosárlabda

2020.11.24. 17:49

Watson meghívót kapott a válogatottól

Gyorsan kellett összepakolnia Giordan Watsonnak, a Nagyváradi VSK U férfi kosárlabda-együttese játékosának, aki szombaton „behívót” kapott a román válogatottba.

A Sasoknak is becézett nemzeti csapat két EB-selejtezőt is játszik a spanyolországi Valenciában november hónap végén. Szombaton este kapott meghívót a román férfi kosárlabda-válogatottba Giordan Watson, a Nagyváradi VSK U játékosa, vasárnap pedig már utazott is Bukarestbe és csatlakozott a nemzeti együttes bővített keretéhez. A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség versenybizottságának döntése értelmében, a koronavírus járvány miatt az EB-selejtezők torna rendszerben zajlanak tovább. Az A csoportban érdekelt román válogatott a 2020/21-es Európa-bajnokságra próbál kijutni, de borzasztóan nehéz helyzetben van, hiszen Lengyelországgal, Izraellel és Spanyolországgal szerepel egy kvartettben. Ráadásul elveszítette eddigi két mérkőzését, Lengyelországnak és Spanyolországnak 1-1 győzelme és veresége van, míg a csoportot Izrael vezeti 100 százalékos teljesítménnyel. A csoport első három helyezettje jut ki a kontinensviadalra. Watson mellett egy másik, Nagyváradon játszó kosarast, Edward Petrescut is be akarták hívni a válogatottat irányítók, ám végül elvetették az ötletet, és Petrescu a váradi csapattal edz tovább.

Többen Váradról

A bővített keretben további három játékos neve szerepel, akik Nagyváradon játszanak, így a Bobe Nicolescué, a Tudor Fometescué és a Cătălin Baciué is, de kevés az esély arra, hogy közülük valamelyik is ott lehet majd Valenciában…

A román válogatott műsora, NOVEMBER 28., SZOMBAT, 17.30 óra: Lengyelország ellen; NOVEMBER 30., HÉTFŐ, 20.30 óra: Spanyolország ellen. A harmadik tornát decemberben vagy januárban rendezik meg egy később kijelölendő helyszínen. Mint közismert, Giordan Watson az Egyesült Államokban született, de 2017 őszén felvette a román állampolgárságot is, így minden akadály elhárult a román válogatottban való szereplése elől, amelynek színeiben tizenöt alkalommal lépett eddig pályára. Többek között tagja volt a 2022-es világbajnoki selejtezőkön részt vevő román nemzeti csapatban is. Ebben az együttesben szintén szerepelt az amerikai–román kettős állampolgársággal rendelkező – szintén Nagyváradon játszó – Kristopher Richard is, akit nem kis meglepetésre nem hívott meg a válogatottba a szövetségi kapitány, Tudor Costesc.

Borítóképünkön: Giordan Watson (sárga mezben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában