VSK

2020.10.28. 16:32

Halasztják a kosárlabdabajnokság rajtját

A Román Kosárlabda Szövetség úgy döntött, egyelőre ismeretlen időpontig elhalasztja a román kosárlabda-bajnokság kezdetét, hasonlóan a Román Kupához, ugyanis egyre több kosárlabdacsapat számolt be arról, hogy koronavírussal fertőződött játékosa van.

Jósa Attila

A hazai megmérettetéseken való részvétel feltétele, hogy minden játékos két-két negatív koronavírus-teszteredményt kell felmutasson. Ezek közül az elsőt hét nappal, a másodikat pedig 48 órával azelőtt kell lebonyolítsák, hogy elszállásolnák őket a szervezők által kijelölt szállodákban kialakított, a nemzetközi tenisztornákról már ismert „buborékokba”, ahol szigorú szabályozásokkal próbálnák elejét venni az újabb megfertőződéseknek. Jelenleg több csapat teljes állománya is karanténban van, többek között a Nagyváradi VSK együttese is felfüggesztette a tevékenységét, miután egy meg nem nevezett játékosa pozitív koronavírus-tesztet produkált.

Az eredetileg október 30-a és november 2-a között tervezett, első bajnoki torna új időpontját a későbbiekben fogja meghirdetni a szövetség. Szintén a nagyváradiakhoz kapcsolódó hír, hogy a klub két játékosa, Bobe Nicolescu és Tudor Fometescu meghívást kaptak a román válogatott Európa-bajnoki selejtezőre készülő keretébe. A válogatott a spanyolországi Valenciában előbb a lengyelekkel, majd a házigazda spanyolokkal találkozik november végén.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában