Online sakk

2020.09.08. 09:59

Makai Zsuzsa-sakkemlékverseny

Múlt szombaton rendezték meg a Makai Zsuzsa-sakkemlékversenyt, amelyet a Nagyváradi Sakk Klub (alapítók: Fleisz János, Dan Cezar Carşţiş, Dan Raţ) szervezett a www.chess com sakkszerveren, az egykori román és magyar országos bajnok nagyváradi női nemzetközi sakkmester emlékére.

Összesen tizenhét sakkozó nevezett be, akik svájci rendszerben 7 fordulót játszottak 5 perc+2 másodperc játékidővel játékosonként. A váltakozó színvonalú játszmák után rendkívül szoros végeredmény született, az első három helyezett azonos pontszámmal végzett az élen, köztük a sorrendet csak a Sonneborn-számítás szerint lehetett eldönteni. Ez alapján az első helyet Marius Adrian Paul (paul_marius_adrian, Nagyváradi ESK Agora Sakk Klub) szerezte meg, őt Ionel Luca (Silverfox503, Bukaresti Alcor SK) és Bui Christopher (Bchris13, Fugyivásárhely, Echiquier du Roy René Aix-en-Provence) követte, egyaránt 5,5 ponttal (a 7 lehetségesből).

További sorrend

A továbbiakban a sorrend a következőképpen alakult: 4. Filip Creţ (Filip1990C, Nagyvárad) 4,5 ponttal, 5. Titus Bădic (Titus_oradea, Nagyvárad), 6. Csilcser László (Csilcser-Laci, Nagyváradi Crisul SK), 7. Szél Sándor (alexandruszel1942, Nagyváradi Crisul SK), 8. Paul Iancu (Iancupaul97, Nagyváradi ESK Agora Sakk Klub), 9. Kovács István (koistvan, Érmihályfalva) egyenként 4 ponttal stb. A nőknél a győzelmet Gertrud Florentina Dörner (florentina939, Nagyszalontai Me-talul SE) szerezte meg. Az ifjúságiaknál Darius Bogdan Paul (pauldarius, Nagyváradi ESK Agora Sakk Klub), míg az ifjúsági lányoknál Stefania Iasmina Rengle (Ias-mina28, Nagyváradi ESK Agora Sakk Klub-Vaskóhsziklás) végzett az első helyen. Az első helyezettek okleveleket kaptak, amelyekről Makai Zoltán, az egykori sakkbajnoknő testvére gondoskodott.

Nő a tagok száma

A teljes végeredmény és az öszszes játszma megtekinthető a következő webcímen: https:// www.chess.com/tournament/ live/memorial-susana-makai-1540315. A verseny főszervezője és játékvezetője dr. Fleisz János nemzetközi sakkversenybíró volt. A Nagyváradi Sakk Klub, amely tagjainak száma jelenleg kilencvenkettő, négy hónapja folyó tevékenysége bebizonyította, hogy a bihari és nagyváradi sakkozók között élénk az érdeklődés az online játékforma iránt, emiatt ez a jövőben folyamatosan együtt fog létezni a lassan visszatérő megszokott tábla melletti sakkozással. Emiatt folytatódnak a jövőben is az online sakkversenyek, így legközelebb 2020. október 10-én ugyancsak a www.chess. com sakkszerveren kerül sor újabb versenyre, amelyre mindenkit szeretettel várnak. Belépéseket az online sakk-klubba továbbra is a következő weboldalon lehet kérni: https:// www.chess.com/club/sahclub-oradea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában