Kosárlabda

2020.05.23. 14:07

Célkeresztben az új idény

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Román Kosárlabda-szövetség véglegesen lezártnak tekinti a 2019-2020-as idényt, és egyik felnőtt bajnokságban sem hirdet bajnokot. Ehhez viszonyulva, a Nagyváradi VSK U férficsapat már a következő szezonra összpontosít, nyilatkozta a Városi Sportklub honlapján Șerban Sere, a klub elnöke, a kosárlabda szakosztály menedzsere. „A szezon a múlté, mától már a következő idényre kell összpontosítanunk, bármikor is kezdődjön az meg. Addig rengeteg dolog vár ránk, a régi szerződéseket megújítani, az újakat megkötni, amennyiben Cristian Achim vezetőedző is megfelelőnek tekinti. Egyelőre nem tudjuk, hogy milyen költségvetésből gazdálkodhatunk, de valószínű, hogy a koronavírus-járvány miatt sokkal kevesebből, mint például tavaly. Ehhez mérten kell majd szétnéznünk a játékospiacon vagy megtartani kevesebb fizetéssel korábbi játékosainkat” – nyilatkozta Sere.

A váradi együttessel a kosarasok többségének május 31-i határidővel lejár a szerződése, mindössze háromnak, Bobe Nicolescunak, Tudor Fometescunak és Eduard Petrescunak „él” a kontraktusa. Sere elmondása szerint, három külföldi játékos, Dragan Zekovics, Aaron Broussard és Arturas Valeika már most jelezte, hogy hosszabbítana a váradi alakulattal, a kérdés már csak az, hogy a felek meg tudnak-e majd egyezni. „A keretünk további játékosainak szerződéséről még túl korai beszélni, hiszen még le sem jártak” – mondta Sere a VSK honlapjának. Információink szerint, a két honosított amerikai játékos, Watson és Richard is szívesen folytatná a pályafutását Nagyváradon, de ők egyelőre kivárják a játékospiac adta lehetőségeket.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában