Hangverseny

2020.02.25. 11:00

Thurzó Zoltán ezredik önálló koncertje

Chopin-válogatással ünnepelte a nagyváradi zongoraművész, hogy újabb mérföldkövet ért el a zenei pályán: a vasárnap délutáni váradi koncertje az ezredik önálló hangversenye volt.

Törő Enikő

A koncert műsorát Thurzó Zoltán ennek tükrében állította össze, ugyanis Chopin olyan darabjait adta elő, amelyek a zeneszerző zenei fejlődésének különböző állomásain íródtak. Felcsendültek mazurkák, etűdök, noktürnök, valamint pár olyan Liszt-alkotás is, amely a két zeneszerző barátságát tükrözte. „A zene az adott zeneszerző legbelső valójának tükre. A zenéje által ismerjük meg természetét, személyiségét. Chopin a zenéjén keresztül páratlan érzékkel fejezte ki mindazt, amit lényegesnek gondolt a világról és az emberről” – hangzott el a koncerten.

A hangversenyt ezúttal is a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ múzeumtermében tartották. Szervezők: Thurzó Zoltán zongoraművész és a Királyhágómelléki Református Egyházkerület.

Borítókép: A szerző felvétele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!