Szabadtéri események

2024.06.20. 17:11

Nyári kulturális rendezvénysorozat a Körösvidéki Múzeumban

Második alkalommal szerveznek szabadtéri kulturális programsorozatot a váradi Körösvidéki Múzeum kertjében június 28. és szeptember 8. között.

Fotó: Alexandru Nițescu

ERDON-összeállítás

Az Ötlettipográfia (Tipografia de idei) nevű projekt idei kiadása az oktatási tevékenységek köré épül, célja pedig a múzeum, illetve a Gheorghe Șincai Bihar Megyei Könyvtár szakemberei és a nagyközönség közötti párbeszéd kialakítása és mélyítése. A múzeum állandó és időszakos kiállításai mellett tehát szabadtéri programokkal is várják a látogatókat a múzeum árnyas kertjében. A rendezvénysorozat június 28-án 20 órától kezdődik a Bibliovibes konferenciával, a meghívott Mircea Vintilă zenész.
A nyár folyamán számos érdekesnek ígérkező program is lesz: több alkalommal például görög táncoktatás, amelyen 15 éves kortól ingyenesen lehet részt venni előzetes jelentkezés alapján. A gyerekeknek és fiataloknak lesz többek között közúti oktatás a rendőrség közreműködésével, valamint fára festés, muzeográfusképzés, varró- és restauráló műhely, illetve előadás Románia dinoszauruszairól, ez utóbbi augusztus 21-én 10–12 óra között magyar nyelven is. Idén sem maradhat el a futóverseny, amellyel a sport mellett a város kulturális örökségére szeretnék felhívni a figyelmet. A tanfolyamokra és a versenyre is előzetesen kell jelentkezni. A felnőtt korosztálynak előadásokat, borászati konferenciát, koncerteket, filmvetítéseket, beszélgetéseket stb. szerveznek. A rendezvénysorozat egy kézműves vásárral ér véget, amelyet szeptember 7-én és 8-án rendeznek meg.
A nyári kulturális rendezvénysorozat teljes programját a múzeum honlapján és Facebook-oldalán találják, és itt lehet iratkozni az egyes programokra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában