Beruházás

2024.06.12. 16:35

Jóváhagyták az aluljárók műszaki terveit

Forrás: Bihar Megyei Tanács

Ciucur Losonczi Antonius 

A Bihar Megyei Tanács közleménye szerint a Szállításügyi Minisztérium jóváhagyta annak a négy aluljárónak a műszaki terveit, melyeket az önkormányzat a nagyváradi körgyűrű alatt akar építtetni. „A hónap végéig elfogadják a műszaki-gazdasági mutatókat, mi pedig közbeszerzési eljárást írunk ki a munkálatok elvégzésre. Jelenleg a kijelölt szakértők a közlekedésbiztonsági auditot dolgozzák ki. Szeptemberig lezárul a tender, és elkezdődhetnek a kivitelezések. Jövő nyárig tehát valamennyi aluljáró elkészül” – nyilatkozta Ilie Bolojan megyei tanácselnök.
Az első aluljáró (42 méter hosszúságú) a 76-os országúttal való kereszteződésnél épül, Váradszőllős Szentmárton felőli kijáratánál; a második (58 méter hosszú) az Apateului utcával való kereszteződésnél; a harmadik (59 méter hosszú) a Czárán Gyula utcán, a Hornbach mögött; a negyedik (90 méter hosszú) pedig az új sportcsarnok közelében. Mindegyik négy méter széles lesz, lépcsőkkel, felvonókkal és akadálymentesítésekkel. A teljes beruházás becsült költsége bruttó 11 millió euró. A finanszírozást európai uniós pénzforrásokból biztosítják, az Országos Helyreállítási Alapból (PNRR). A projektek megvalósítása érdekében a megyei tanács partnermegállapodásokat között az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társasággal (CNAIR).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában