Időjárás

2024.06.22. 10:43

Heves viharokra figyelmeztetnek

Forrás: Facebook/Meteo Tulca-Bihor

Erdon-összeállítás
A kánikula után heves viharokra figyelmeztetnek a meteorológusok, a legérintettebb megyék Bihar, Szatmár, Szilágy és Arad. A Meteo Tulca-Bihor nevű, időjárás-megfigyelésekre szakosodott Facebook-oldal bejegyzése szerint az elkövetkező órákban, illetve este szupercellás viharok alakulhatnak ki, a széllökések ereje elérheti a 65 – 80 kilométeres óránkénti sebességet, a zivatart jégeső is kísérheti, közepes és nagyobb méretű jégszemekkel. A légköri instabilitás vasárnap is érvényben marad. Mindemellett szombaton még kitart a kánikula, a csúcshőmérséklet 33–35 Celsius fok körül alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) tájékoztatása szerin ma 15 órától holnap 6 óráig fokozott légköri instabilitás van érvényben a Körösök vidékén, Máramarosban, helyenként a Bánság és Erdély területén és Moldva észak-nyugati részén. A narancssárga riasztás szerint a széllökések ereje elérheti az óránkénti 70-90 kilométeres sebességet, heves esőzések és jégeső várható, a hirtelen lehullott csapadék mennyisége elérheti a 25–40 litert négyzetméterenként, helyenként pedig az 50 litert is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában