Óriáskivetítő

2024.06.14. 20:12

Euro 2024: nem vetítik Szoboszlaiék meccseit a Szent László téren

Fotó: Jósa Attila

Jósa Attila

A nagyváradi lakosok körében nyolc évvel ezelőtt osztatlan sikert aratott a Szent László téren felállított kivetítő, amelyen a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit lehetett élőben figyelemmel kísérni. A váradi magyarok kollektív emlékezetébe mélyen bevésődtek ezek az emlékek, az osztrákok elleni fantasztikus győzelem, vagy a portugálok elleni 3–3-as gólparádé, melyet több ezren szurkoltak végig együtt nemzeti színekbe öltözve a város főterén.
A történet várt folytatása a legutóbbi, 2021-ben lebonyolított Európa-bajnokság kapcsán elmaradt, mert bár a magyar válogatott ismét kvalifikálta magát és szép eredményekkel zárta a halálcsoportot, a társrendező román válogatott szégyenszemre nem jutott ki a tornára, így a nagyváradi önkormányzat is okafogyottnak gondolhatta a kivetítő felállítását.
Idén viszont ismét a 2016-os helyzet állt elő, mindkét csapat, a román és a magyar válogatott is ott lesz Németországban, minden adott lenne tehát ahhoz, hogy a város lakosai nemzeti hovatartozástól függetlenül együtt örüljenek a sporteseménynek.
A nagyváradi önkormányzat pénteken közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, melyből kiderül, hogy idén összesen 4 mérkőzést lehet a főtéren megtekinteni. A román labdarúgó-válogatott három csoportmérkőzése mellett egyedül a döntőt tűzték műsorra, így bár némi matematikai esélye Marco Rossi tanítványainak is van arra, hogy a Szent László téren is legyenek szurkolóik, ehhez azonban minimum a fináléig kellene jussanak a meggypiros mezesek.

A Szent László téren megtekinthető mérkőzések menetrendje a következő:

- június 17., 16 óra - Románia – Ukrajna
- június 22., 22 óra - Belgium – Románia
- június 26., 19 óra - Szlovákia – Románia
- július 14., 22 óra - a labdarúgó Európa-bajnokság döntője

A nagyváradi örkormányzat a közleményben arra kéri a résztvevőket, hogy tegyenek meg minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy a rendezvény biztonságos és kényelmes körülmények között kerüljön megrendezésre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában